https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Prague film school

Prague Film School – Världsledande inom filmutbildningar

Prag är en av Europas vackraste städer med sina karakteristiska byggnader från barocken med medeltida spiror. Staden beskrivs ofta som magiskt vacker med en romantisk atmosfär. Prague Film Schools byggnad finns med på UNESCO:s lista över världsarv som aldrig får rivas. Staden är Tjeckiens huvudstad och kulturlivet är enormt. Eftersom det är billigt i Prag än i svenska städer går det att äta och leva gott, även som student!

Fantastiska lärare med lång erfarenhet

Skolan är världsledande inom film vilket lockar studenter från hela världen. Klasserna är små och sammanhållningen god! Skolan kännetecknas av en personlig atmosfär och en känsla av att alla känner alla. Lärarna är väldigt engagerade och har lång erfarenhet i de ämnen de undervisar i. Många av de som gått på skolan tycker att lärarna är en av skolans främsta tillgångar vid sidan av toppmodern utrustning och talangfulla klasskompisar.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Utbildningar på Prague Film School:

ACTING FOR FILM, 1-2 TERMINER

En intensiv kurs där du får agera från dag 1! Tillsammans med din klass får du träna på olika tekniker framför kameran och testa på olika genrer. Du får lära dig skådespela för både teater och film. De duktiga handledarna instruerar dig också i sångteknik, hur du använder rekvisita och hur du kan nyansera ditt skådespelande.

FILMMAKING, 1-2 ÅR

Lär dig hur du skriver manus, regisserar och redigerar. Redan under din första termin får du göra fyra egna kortfilmer och hjälpa dina klasskompisar med deras. Under andra terminen väljer du någon av inriktningarna: Screenwriting, Directing, Cinematogrophy, Post-production och Documentary. För den som vill går det att fördjupa sina kunskaper under ytterligare två terminer.

DOCUMENTARY PRODUCTION, 1 ÅR

Utveckla din berättarförmåga genom att arbeta med dokumentära produktioner från idé till färdig film! Utbildningen fokuserar på det praktiska utövandet.

WORKSHOP, 4 VECKOR

Perfekt för dig som vill lära dig skapa film men inte har möjlighet att studera ett helt år! Du får lära dig hela processen från idé till färdig film. Efter kursen har du kunskaper i manusskrivande, kamera, ljud och regi!

Boende

Skolan kan hjälpa dig att hitta en lägenhet i Prag. Du kan välja mellan att bo i en delad lägenhet eller en privat lägenhet. Kontakta EduPlanet för mer information.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här