Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Friskvård & Hälsa?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Personlig Tränare

Axelsons PT-utbildning är utformad för dig som har ett brinnande intresse för träning, och som vill hjälpa andra, motionärer såväl som elitidrottare att prestera ännu bättre i sin träning men också att hjälpa de som är inaktiva att hitta motivationen och komma igång.

Som Personlig Tränare kan du erbjuda skräddarsydda helhetslösningar med allt från träningsprogram till kostråd. Du kan till exempel arbeta i träningscenter och idrottsklubbar, inom rehabilitering, friskvård och fitness. Du kan rikta in dig mot privatpersoner, grupper och företag och dina kunskaper är lika användbara globalt som lokalt. Utbildningen är godkänd av  EuropeActive Standards (fd EHFA).

Axelsons PT utbildning riktar sig till:

  • dig som vill fokusera på att jobba med elitidrottare och träna de som redan ligger på toppnivå och hjälpa dem att få ut ännu mer av sin träning.
  • dig som vill jobba med ”vanliga” motionärer
  • dig som vill jobba med att få de inaktiva aktiva, det vill säga att motivera personer som tidigare inte rört på sig att börja motionera och bygga sig en hälsosammare livsstil.

Utbildningsupplägg

På utbildningen till Personlig Tränare lär du dig vägleda i styrketräning, stabilitetsträning, konditions- och rehabiliteringsträning, kost och näring samt utforma individuella träningsprogram eller träningsprogram utformade efter klientens behov. Utbildningen till Personlig Tränare omfattar även ledarskap och kommunikation samt stresshantering, och du får en god förståelse för rörelseapparatens anatomi, biomekanik och träningsfysiologi.
Motivationsteorier och beteendeförändringsarbete är ett viktigt moment i utbildningen till Personlig Tränare. Hur stöttar man kunden att komma igång och sedan fortsätta med sina föresatser? Som PT vill du att din klient uppnår sina mål och det sker bäst med metoder som är realistiska, riskfria och funktionella.

Utbildningen är upplagd på åtta veckoslut (1 gång/månad), där de inledande blocken avhandlar rörelseapparatens anatomi (skelett, leder, ledband och muskler), parallellt med vad vi kallar ”tillämpad anatomi”, där eleverna lär sig grundläggande styrketräning i en träningslokal med anatomin som fokusområde.

Block 1-3 innehåller träning och anatomi. Block 4 handlar om konditionsträning och block 5 handlar om kost- och näringslära med perspektiv på fysisk aktivitet och träning. De sista blocken är mer inriktade på just personlig träning.

I Axelsons utbildning till Personlig Tränare ingår även en instruktörskurs i hjärt-lungräddning (HLR), så att du kan planera och genomföra kurser enligt HLR-rådets riktlinjer.

Om oss

Läs mer om Axelsons och vårt utbildningsutbud här

Relaterade artiklar
Ställ en fråga