https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt


EduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Pacific Lutheran University

Studera utomlands i Seattle

Pacific Lutheran University (PLU) grundades av norrmän och har varit ett etablerat universitet sedan 1960. Skolan är välkänd för sin höga undervisningsstandard och utses årligen till ett av de 20 bästa universiteten i USA´s västra region.

På PLU går cirka 3500 studenter där ungefär 5 % av dessa är internationella. Skolan erbjuder även goda möjligheter för dig som är sportintresserad, exempel på sporter du kan delta i på skolan är basket, fotboll, simning, softball, lacrosse och skidåkning.

PLU har fortfarande en stark anknytning till de nordiska länderna och ger samtliga svenska studenter ett stipendium kallat Nordic Grant. Detta stipendium ger programstudenter 22 500 dollar per läsår i form av reducerad kursavgift. Åker du till skolan som Study Abroad student innebär stipendiet 50% reducerad kursavgift första terminen och 5000 USD i reducerad kursavgift den andra terminen. Det som skolan kräver av studenten för att bevilja detta stipendium är att studenten är svensk medborgare och bor på campusområdet.

Som svensk student på PLU får du även tillgodoräkna dig gymnasiebetyg som ett akademiskt år vilket innebär att du kan ta en Bachelor på tre år istället för fyra. Svenska studenter behöver inte ha en TOEFL-test som visar engelskanivå för att bli antagna.

Vi på EduPlanet berättar gärna mer om detta för dig.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Du kan välja att läsa inom en mängd olika studieområden på skolan. PLU erbjuder studier inom bland annat:

  • Business
  • Arts and Communication
  • Social sciences (psykologi, sociologi m.m.)
  • Natural sciences

Du kan välja att antingen läsa fristående kurser en eller två terminer eller förlägga hela din utbildning på Pacific Lutheran University. De har alltså terminsprogram sk Study Abroad, Associate Degree-, Bachelor Degree- och Master Degree-program. Scandinaviska studenter är extra välkomna och har stora möjligheter att få skolans frikostiga stipendier. Kontakta oss på EduPlanet om du vill veta mer om det!
Vi berättar gärna om PLU:s utbud och vad de erbjuder. Läs även på vår hemsida om detta.

Staden

Pacific Lutheran University ligger i Tacoma som ligger ett par mil från storstaden Seattle. Skolan erbjuder en fantastisk campusmiljö med gröna parker, nära till naturen och med många olika typer av kulturella och sportinriktade aktiviteter. Campuset beskrivs som hemtrevligt och personligt och det är lätt att ta sig till större städer så som Seattle eller över gränsen till Kanada och Vancouver.

Fritid

Pacific Lutheran University ligger i Tacoma som är beläget söder om miljonstaden Seattle i nordvästra USA. Tacoma med sina 200 000 invånare har tack vare järnväg och sin hamn länge varit en knytpunkt för handel i Pugetsundet södra delar. Skrapar man på den industriella ytan hittar man spår av förfinade hantverk som glasblåsning, metall- och boktryckarkonst för att inte tala om en matkultur som gynnar det lokala. Det bästa sätter att ta reda på hur du äter som en lokalinvånare är att gå på en av stadens Farmer Markets där fiskare, jordbrukare såväl som kafferostare och bagare saluför sina produkter och godbitar ur sina fångster och skördar.

Är du musikintresserad finns i Tacoma möjlighet att uppleva livemusik i alla dess former. Från klassisk musik och världsartister inom pop, jazz, R&B i Broadway Center for the Performing Arts, till lokala folk- och rockband på uppgång med spelningar i allt ifrån gamla hus och övergivna industrilokaler till småskaliga barer runt om Tacoma. Längtar du efter storstadspuls finns det även smidiga kommunikationer från Tacoma till Seattle, som erbjuder ett rikt utbud av nöjen, konserter, trevliga restauranger och mysiga caféer. Eller varför inte åka över gränsen till Kanada och besöka Vancouver eller den populära skidorten Whistler?

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här