https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412341/us/waztxtibxbtgek3gqmk7.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412432/us/lmgrcadk0ej6lmn9xexj.jpg
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Pace University i New York

Läs din utbildning i New York!

Har du drömt om USA och New York och är sugen på att uppleva drömmarnas land? Vad passar då bättre än att läsa din utbildning där? På Pace University i New York City finns utbildningar med allt från ekonomi, politik och samhälle till pedagogik och juridik.

På Pace University går 12 700 studenter från 120 olika länder och här kan du läsa en kandidatutbildning eller en master. Universitetet har gott anseende och ger därför goda arbetsmöjligheter efter examen. Undervisningen är delvis praktikbelagd, vilket ökar kontakten med din framtida arbetsgivare. Totalt har skolan två campusområden; ett mitt på Manhattan och ett strax norr om New York City i Pleasantville.

Kurser

Välkänt universitet på USA:s östkust

Pace University är på många sätt en välkänd skola och har bland annat fått titeln som den skola som producerar flest elever som får eftertraktade praktikplatser i USA. Undersökningar har även visat att utexaminerade studenter härifrån håller samma lönenivå som studenter från toppuniversitet så som Yale, Harvard och Princeton.

Här kan du läsa en kandidatutbildning på fyra år eller en masterutbildning på ett till två år. Vill du bli klar snabbare finns det möjligheter till intensivstudier där du studerar även under dina lov. Unikt för svenska studenter är att universitetet låter dig tillgodoräkna ditt gymnasiebetyg som ett skolår, vilket innebär att du kan börja direkt på år två!

EXEMPEL PÅ ÄMNEN DU KAN LÄSA PÅ PACE UNIVERSITY ÄR:

 • Health
 • Social Science
 • Business
 • Education
 • Art Science
 • Technology
 • Law

Boende och Fritid

New York, New York…

Liksom Frank Sinatra beskriver i sin låt om miljonstaden New York är det en stad som aldrig sover. Hit kommer årligen över 40 miljoner turister och det finns följaktligen en mängd aktiviteter och sevärdheter för dig som studerar där. I campuset norr om staden finns vacker natur, mysiga restauranger och kaféer och ett flertal butiker. Du kan rida, promenera och sporta.

Bo mitt i stadens hjärta eller nära naturen

Beroende på vad du föredrar kan du som student vid Pace University bo antingen mitt på Manhattan eller i natursköna Westchester norr om staden. Oberoende placering finns fina faciliteter med bibliotek, hälsovård, sportmöjligheter och andra roliga aktiviteter. Boendealternativen är antingen lägenheter, town house-lägenheter eller studentrum. Du kan självklart välja att leta eget boende.
EduPlanet svarar på dina frågor om boendealternativ här.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här