https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Skandinaviska Osteopathögskolan
Skandinaviska Osteopathögskolan

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: +46 (0)31 16 08 05
  Mail: info@osteopathogskolan.seSkandinaviska Osteopathögskolan

Skandinaviska Osteopathögskolan

Skolans primära mål är att utbilda skickliga och kompetenta osteopater. En osteopat behöver inte bara vara duktig på att utföra behandlingstekniker, utan behöver också kunna ha ett gediget kliniskt re... Läs mer

Osteopatprogrammet, 240 ECTS

 

Att utbilda sig till osteopat vid Skandinaviska Osteopathögskolan är ett stort men mycket givande åtagande. Frågorna innan man tar klivet är ofta många och handlar om allt från innehåll till studietakt och kostnader.

Utbildningen bedrivs på heltid. För att underlätta för dig som student har vi dock valt att förlägga samtliga kontakttimmar (föreläsningstid vid högskolan) till block om oftast fem dagar. Dessa undervisningsblock återkommer löpande var fjärde vecka. Tanken med denna struktur är att du under studietiden också skall ha möjlighet att arbeta. Under utbildningsblocken varvas teori med praktiska moment, initialt ligger tonvikten något mer på den teoretiska delen.

"Det har inte gått en dag då jag ångrat mitt val att börja läsa på Skandinaviska Osteopathögskolan."
Sebastian Brander, årskurs 3

Under årskurs tre och fyra tillkommer klinikarbete på högskolans studentklinik men redan under årskurs ett och två kommer du att ha några observationsdagar i kliniken. Klinikarbetet sker under handledning av erfarna osteopater. Vid utbildningens tredje år gör du ett examensarbete på C-nivå medan årskurs fyra hålls på avancerad nivå.


 

På Skandinaviska Osteopathögskolan har vi en policy som innebär att all undervisning ska utgå från ett evidensbaserat förhållningssätt. Detta innebär också att vi i vår undervisning inbjuder våra studenter att ha ett vetenskapligt förhållningssätt med självreflektion och kritiskt tänkande. Alla skolans lärare arbetar utifrån skolans policy.

Mellan studieblocken har du som student full tillgång till skolans lokaler, du kan träffa medstudenter för att öva på praktiska moment eller sitta ned för att plugga i lugn och ro i skolans bibliotek. På högskolan finns alltid personal som gärna hjälper dig och svarar på frågor. Med jämna mellanrum hålls workshops då studenter från olika klasser har möjlighet att komma och få lärarledd hjälp på skolan.

"Att börja läsa till osteopat var ett av det viktigaste valen i mitt liv. Variationen mellan alla olika studenter och lärare ger Skandinaviska Osteopathögskolan en unik atmosfär vilket gör plugget till något roligt som jag alltid ser fram emot.Varje lärare bidrar med sin egen erfarenhet och specifika kunskaper inom varje område inom osteopatin."
Amanda Follin, årskurs 3

Osteopat – ett självklart val

 • Om du vill jobba med människor är detta helt rätt för dig. Under utbildningen får du lära dig att undersöka, diagnostisera, och behandla människor med besvär i rörelseapparaten. Du har stor chans att påverka och att göra skillnad!
 • Antalet personer som söker vård eller sjukskriver sig för besvär i rörelseapparaten är väldig många. Inom osteopatin har vi stora möjligheter att påverka och hjälpa dessa människor att snabbare komma tillbaka till arbetslivet.
 • Inkomsten för en etablerad osteopat är god. Det är ett fritt yrke och du har själv möjlighet att planera din tid.
 • Välj själv om du vill starta eget, söka anställning, doktorera… möjligheterna är oändliga!
 • Efter avslutad utbildning på Skandinaviska Osteopathögskolan finns det ett stort utbud av intressanta vidareutbildningar för dig som är nyfiken och vill fortsätta att utvecklas.
 • Osteopater är en erkänd och etablerad yrkesgrupp i många länder världen över. I takt med att osteopatin växer i Sverige blir den nu alltmer känd hos allmänheten, sjukvården, idrotten, företagshälsovården och försäkringsbolagen.