https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Akademi Båstad Yrkeshögskola

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Angelika Högwall tel. 0431-773 79, angelika.hogwall@bastad.seAkademi Båstad

Akademi Båstad

Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder inriktningar som ekonomi, turism, försäljning, trädgård och vård. Alla är framtagna i samarbete med respektive bransch. Vi ser till att du kommer rätt in i näring... Läs mer

Odlingsarbetare -lärling

Utbildningen, Odlingsarbetare, ger dig kunskap och praktiska färdigheter i att odla. Efter utbildningen är du förberedd för arbeten inom antingen växthusodling, odling av plantskoleväxter eller frilandsodling av grönsaker, frukt och bär.

Du får bland annat lära dig om växternas anatomi och fysiologi, växtodlingens grunder, växtförökning, jord, plantering, bevattning, gödsling, växtskydd, redskap/maskiner, hållbarhet och om att driva företag.

Du som väljer att läsa utbildningen bör ha ett stort intresse och engagemang för växter och odling. De teoretiska studierna är förlagda till Akademi Båstad, och de praktiska färdigheterna får du parallellt på ett odlingsföretag. Här får du möjlighet att prova på yrket och knyta kontakter med arbetsgivare, och din handledare kommer att ge dig de yrkesmässiga färdigheter som branschen efterfrågar. Du kommer att bli väl rustad för att sedan kunna arbeta praktiskt med yrkesmässig odling!

Kursinfo

Utbildningen är kostnadsfri. Litteratur inom yrkesvux bekostas av dig som elev. Däremot är litteratur på grundläggande nivå och SFI-läromedel kostnadsfria. Utbildningen är på heltid för dig som läser på SFI.

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska motsvarande grundskolekunskaper.