https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

New York Film Academy, USA

Filmstudier i New York eller Los Angeles

Är du intresserad av filmstudier? Vill du studera i Los Angeles eller New York? Då ska du plugga på New York Film Academy. Skolans är ett av världens mest bästa och mest kända skolor för film och skådespelar-utbildningar. De har huvudcampus på Manhattan men man har också lokaler i SoHo där de studenter som studerar skådespeleri vistas. New York Film Academy (NYFA) har även en skola i Los Angeles (Universal Studios) och i Florida.

Skolans filosofi är "Learning by doing" vilket innebär att utbildningen är praktisk och redan första veckan börjar du filma. Under sitt första år skriver, filmar, regisserar och redigerar varje student 8 filmer och arbetar i ett ”crew” för att producera ytterligare 28 filmer.

Som student får du mycket personlig kontakt med lärare och dina klasskamrater då klasserna bara består av sju till åtta studenter. Tempot är högt och alla lärare aktiva inom de ämnen de undervisar och är handplockade av NYFA. Lärarna delar med sig av sina egna erfarenheter från branschen och förmedlar de delar som är viktiga för studenterna att ha med sig ut i arbetslivet.

Skådespelare och regissörer föreläser på filmutbildningen

NYFA erbjuder utbildningar inom en rad olika ämnen som till exempel Filmmaking, Musical Theatre och 3-D Animation och programmen är på ett till tre år. Det finns även möjlighet att välja kortare kurser på en till åtta veckor. Skolan gör allt för att förbereda sina studenter för en karriär inom filmbranschen, bland annat genom gästföreläsningar i form av välkända skådespelare och regissörer som delar med sig av kunskap och erfarenheter från branschen. Några kända ansikten som besökt skolan är Steven Spielberg, Kevin Spacey, Sir Ben Kingsley och Philip Seymour Hoffman.

New York Film Academy grundades 1192 av några legender inom filmindustrin med visionen att möta en helt ny generation av passionerade filmskapare. Idag har skolan blivit en av USAs absolut främsta filmskolor. Vi på EduPlanet är stolta att vara skolans representant i Sverige.

Kurser

Skolan erbjuder flertalet kurser. De mest populära är följande: Skådespeleri, Filmmaking, Musical, Filmproduction. Är du intresserad av en annan inriktning, kontakta EduPlanets. EduPlanet hjälper dig att välja rätt kurs för just dig och ansöka till skolan.

Längd/Tid

Skolan erbjuder olika långa kurser, allt från workshops som är 1-12 veckor långa, till Bachelor (BA) och Master (MSc) degree-utbildningar som pågår upp till fyra år. Vill du veta mer om exakta datum för kursstarter, besök EduPlanets hemsida.

Boende

New York

Här kan du bo i antingen antingen enkelrum, dubbelrum eller trippelrum. Enkelrummen och trippelrummen finns dock ett fåtal av. I byggnaden finns även gym, olika lounger där du hittar allt från internet till biljard, dygnet-runt säkerhet och tvättmöjligheter. Byggnaden ligger i New York och bara några minuter ifrån olika aktiviteter som the Museum Mile och Central Park.

Det finns även möjlighet att boka andra studentbostäder, bo hos familj eller hyra ett privat rum i en delad lägenhet som antingen är möblerad eller omöblerad.

Los Angeles

Hyr en lägenhet eller bo hos familj i ett enkelrum. Alla boenden som skolan hjälper studenterna att hitta i Los Angeles ligger inom gångavstånd från skolan då det lokala transportnätet i Los Angeles inte är så utbyggt.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här