https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593079122/us/tshhs5liwqp3orguj1zl.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601411629/us/tak8rnl8sndfzstab4u0.png
Kulturama gymnasium

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 010-157 61 00
    Mail: info@kulturama.seKulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Hos oss kan du gå det estetiska programmet eller naturvetenskapsprogrammet och samtidigt få högskolebehörighet. Kombinationen av estetiska och teoretiska studier under gymnasietiden upplevs ofta lustf... Läs mer

Naturvetenskaps­programmet - Särskild variant Musik


Älskar du musik och vill spela i ensemble under dina tre år på gymnasiet parallellt med dina naturvetenskapliga studier? I särskild variant Musik får du en musikalisk och teknisk kunskap inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB som kommer att utveckla ditt musicerande.

Parallellt med naturvetenskapsprogrammets kurser har du lektioner i ensemble och körsång. Med ensemblespel som grund, kommer du få möjlighet att samarbeta i grupp som musiker och sångare. Självklart kommer du också att planera och delta i konserter under utbildningen. Konserter som hålls på någon av våra många scener på Kulturama.

Kurser inom den särskilda varianten ”Musik”

Ensemble med körsång, 200 poäng

Du lär dig att musicera ihop med andra genom ensemblespel och du lär dig att kommunicera med publik och medmusikanter.

Du arbetar med dina klasskamrater mot konserter som ni kommer att ha under året.

Du studerar flera olika genres och du får fördjupa dig som musiker och artist.

Ensemble 2, 100 poäng

Detta är en fortsättningskurs där du ges möjlighet att fördjupa dig inom ensemblespel och spela mer avancerad musik, och svårare arrangemang.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Natur särskild variant musik, har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, gitarr- och basrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.

Produktioner och samarbeten

Som elev på Natur särskild variant musik så kommer du att ges möjlighet att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Du kommer att få medverka på konserter, flera gånger per läsår för en betalande publik. Dessutom ges det möjlighet att samarbeta med eleverna på det estetiska programmet.

Efter gymnasiet

Kulturama Gymnasium Naturvetenskapliga program med särskild variant Musik är högskoleförberedande. Här ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom naturvetenskap, teknik och medicin. För den som vill finns även möjlighet att läsa in full behörighet för NA, det vill säga Matematik 4 och Fysik 2, Kemi 2 och Biologi 2. Programmet ger dig även möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Dessutom har du som elev fått utveckla din kreativa sida vilket efterfrågas inom alla branscher!