https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593522953/us/zzly4e4qt5rsogkhrxft.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1601496251/us/orea9w2fvkav5uqcfud2.gif
Hälsingegymnasiet

Fakta

Kontakt

  • Kontaktinfo@halsingegymnasiet.se
    0278-15151


Naturvetenskapsprogrammet - Naturvetenskap

Vill du läsa den bredaste utbildningen som finns med alla vägar öppna inför framtiden? Är du intresserad av ämnen som biologi och kemi? Vill du förstå världen på ett helt nytt sätt med hjälp av fysik och matematik? Då är Naturvetenskapsprogrammet det bästa valet för dig.

”Jag valde att läsa Naturvetenskapsprogrammet för att det är kul och lärorikt att hålla på med naturämnen som till exempel kemi. Hälsingegymnasiet blev mitt val för att jag hade hört många positiva saker om skolan under högstadiet. Det bästa med Hälsinge är att miljön är ren och fräsch, skolans grymt fina gym som är tillgängligtbåde på morgnar och kvällar. Gratis frukost varje morgon, god mat varje vecka och trevliga och kompetenta lärare som oftast är två under lektionerna och som har bra genomgångar och förklaringar. Andra positiva saker är resurspassen både på för- och eftermiddagar. Sist men inte minst Macbooken vi fått som underlättar våra studier. Jag är jättenöjd att jag valde att läsa på Hälsingegymnasiet!” Bereket Kflemariam NA14

På Hälsingegymnasiet har vi valt att profilera Naturvetenskapsprogrammet mot medicin och kriminalteknik vilket innebär att du under utbildningen får lära dig olika naturvetenskapliga metoder för att diagnosticera sjukdomar och för att binda misstänkta personer till olika brott. I vår välutrustade labbsal får du t.ex. genomföra en riktig DNAanalys. Du får även göra flera spännande studiebesök och träffa experter inom dessa profilområden. Drömmer du om att bli läkare, sjukgymnast, sjukhusfysiker, kriminaltekniker, forensiker, veterinär eller något helt annat så kommer Naturvetenskapsprogrammet påHälsingegymnasiet ge dig bästa möjliga förutsättningar för att du ska nå dina mål.