https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Kulturama
Kulturama

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  80 veckor, 4 terminer

 • Lärosäte

  Kulturama

 • Sista ansökningsdatum

  22 mars 2021

 • Startdatum

  23 aug 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Examensbevis Musikproduktion

 • Kategorier:

  Musik

 • Kontakt

  Administratör

  Lotta Schönning
  Tel: 010-157 64 13
  Mail: lotta.schonning@kulturama.seKulturama

Kulturama

På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst, musik och bild. Kulturama ... Läs mer

Musikproduktion - heltid

Denna heltidsutbildning i musikproduktion och songwriting vänder sig till dig som vill kunna producera egna låtar, få kunskap i hur musikprogrammet Logic fungerar samt lära dig inspelningsteknik. Vi erbjuder en musikproducentutbildning som ger dig grundliga och goda kunskaper för egen musikproduktion eller komposition.

Undervisningen på utbildningen Musikproduktion sker bland annat i masterclassform, vilket innebär att du får direkt feedback på dina produktioner från aktiva proffsmusiker. I den övningen får du också ta del av dina klasskamraters arbeten och lära av varandras idéer.

Vår undervisning

Skolarbetet är uppbyggt kring övningar och produktionsarbete där du jobbar med olika, varierande uppdrag vilket ger dig en bred kunskap. Du förbereder dig för att kunna arbeta i musikbranschen genom att lära dig musikprogram på dator samt inspelnings- och ljudteknik.

Utöver det musikaliska får du breda tekniska kunskaper, bland annat i hur man arbetar professionellt med programmen Logic och ProTools. I ämnet Inspelningsteknik omfattar inspelning av sång och instrument med hjälp av olika tekniker och i olika situationer. Ljudteknik ger dig kunskaper om ljud och akustik, och i kursen PA-teknik får du lära dig hur du arbetar praktiskt med liveljud och även hur man jobbar med ljussättning.

För att bli en kreativ songwriter behöver du träna din förmåga att formulera dig och skriva bra låttexter. Du kommer delta i cowritingprojekt där du tillsammans med övriga deltagare undersöker vilka möjligheter och begränsningar det finns när du skapar musik tillsammans med andra.

Fördjupning år 2

Under år 2 arbetar vi på samma sätt som ett produktionsbolag, med alla de arbetsuppgifter som ingår i ett riktigt bolag. Under utbildningen lär du dig hantverket, men får också affärsmässiga kunskaper som är värdefulla. På så sätt lär du dig hela processen - från idé till färdig produkt. Du får en helhetsutbildning som omfattar hantverket, branschkännedom och mentorskapsprogram. Men också praktik i arbetslivet där du får stora möjligheter att knyta branschkontakter.

Du som redan har avancerade förkunskaper och vill gå vidare till en yrkesutbildning som ger djupgående kunskaper om musik- och ljudproducentens roll kan söka direkt till Musikproducent år 2.

Under ledning av våra professionella pedagoger, som alla är yrkesverksamma musiker av toppklass, kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig musikproducent och låtskrivare.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. På musikproduktionsutbildningarna har vi tillgång till flera musikstudios med kontrollrum, ett musikredigeringsrum, en pianostudio och flera musikteorisalar.

Framtiden för våra studerande

Många av våra tidigare studerande har blivit verksamma musiker i branschen och kursplanen innehåller även ämnet branschkunskap där du får träffa yrkesverksamma musiker, skivbolagsanställda, boknings- och managementbolag. När du har avslutat år 2 är du väl förberedd för att kunna söka vidare till Musikhögskolor och/eller gå vidare i musikbranschen.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna. En stor fördel då du får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på alla de hundratals produktioner som görs under ett läsår på Kulturama!