https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Kulturama
Kulturama

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  40 veckor, 2 terminer

 • Lärosäte

  Kulturama

 • Sista ansökningsdatum

  22 mars 2021

 • Startdatum

  23 aug 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Examensbevis Musikproduktion

 • Kategorier:

  Musik

 • Kontakt

  Bitr. rektor
  Aleks Brdarski
  Tel: 010-157 63 55
  Mail: aleks.brdarski@kulturama.se

  Administratör
  Lotta Schönniing
  Tel: 010-157 64 13
  Mail: lotta.schonning@kulturama.seKulturama

Kulturama

På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst, musik och bild. Kulturama ... Läs mer

Musikproduktion - deltid

Kulturamas musikproduktionsutbildning på halvfart ger dig grundliga och goda kunskaper för egen musikproduktion eller komposition. Denna deltidsutbildning i songwriting och musikproduktion vänder sig till dig som vill kunna skriva egna låtar, få kunskap i hur musikprogrammet Logic fungerar samt lära dig inspelningsteknik.

Utbildningen Musikproduktion - deltid är en bra förberedelse för Kompositions- och Musikproduktionsutbildningarna på heltid, men passar även den som önskar en mer avancerad nivå än vårt vanliga kursutbud och som vill gå vidare på egen hand.

Vår undervisning

Utbildningen är uppbyggd kring övningar och produktionsarbete där du jobbar med olika, varierande uppdrag vilket gör att du får en bred kunskap. Du förbereder dig för att kunna arbeta i musikbranschen genom att lära dig musikprogram på dator samt inspelnings- och ljudteknik.

Vi börjar även att sätta dina öron på hårdträning. Våra handledare hjälper dig att hitta och utveckla din personliga stil och arbetssätt. Vi har också undervisning i form av Masterclass, en gruppövning där du får direkt feedback på dina låtar. I övningen får du också ta del av dina klasskamraters arbeten och lära av deras idéer.

Utöver att skapa musik får du också tekniska kunskaper, till exempel i Soundtrap och Logic Audio. Ljudteknik ger dig kunskaper om ljud och akustik tillsammans med liveljud på scen. För att bättre förstå och kunna analysera din musik får du också Musikteori och Gehör.

För att bli en kreativ songwriter behöver du träna din förmåga att formulera dig och skriva bra låttexter. Du deltar även i cowritingprojekt där du tillsammans med övriga deltagare undersöker vilka möjligheter och begränsningar det finns när du skapar musik tillsammans med andra.

Under ledning av våra professionella pedagoger, som alla är yrkesverksamma musiker av toppklass, kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig musikproducent och låtskrivare.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. På musikproduktionsutbildningarna har vi tillgång till 3 musikstudios med kontrollrum, ett musikredigeringsrum, en pianostudio och flera musikteorisalar.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Kulturamas musikproduktionsutbildning på heltid eller andra utbildningar.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över utbildningsgränserna. En stor fördel då du får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på alla de hundratals produktioner som görs under ett läsår på Kulturama!