https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Ljungskile folkhögskola
Ljungskile folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Ljungskile

 • Längd

  2 år

 • Lärosäte

  Ljungskile folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  Fortlöpande antagning – ansök snarast!

 • Startdatum

  17 augusti 2020

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

 • Kategorier:

  Musik

 • Kontakt

  Tel: 0522-68 69 00
  Mail: folkhogskola@ljungskile.orgMusiklinjen

Grundläggande musikutbildning inför högre studier - Musiklinjen ger dig konstnärlig kompetens och grundlig musikteoretisk förståelse. Du kan studera ett eller två år beroende på förkunskaper.

Kursen vänder sig till dig som som vill förbereda dig inför högre musikstudier, men även till dig som bara vill utveckla ditt musikaliska intresse.

Musiklinjen har plats för cirka 50 studerande i årskurs 1 och 2. De studerande fördelas på klassisk profil (cirka 25 studerande) och afro-amerikansk profil (jazz) (cirka 25 studerande).

Vi har även en klassisk introduktionsprofil på instrumenten gitarr, slagverk och piano. Kursen, som är på ett år, vänder sig till dig som efter gymnasiet känner att du ännu inte kommit så långt på ditt instrument, men vill fördjupa dina kunskaperUnder läsåret får du grundläggande kunskaper i ditt instrument, liksom i musikteori, musikhistoria, ensemblespel med mera. På introduktionsprofilen deltar du i övrigt i musiklinjens ämnen.

Studier vid Musiklinjen ger inte högskolebehörighet. För eventuellt fortsatta musikstudier är det därför en fördel om du har högskolebehörighet innan du börjar på musiklinjen.

Som studerande på skolan måste du själv hålla dig med instrument. Gäller ej följande instrument: piano, orgel, luta, marimbor, vibrafon, pukor och trumset.

Skolan har också ett bibliotek med litteratur och tidskrifter om musik.

Musiklinjen har för närvarande manlig dominans bland de sökande. Vi ser därför gärna fler kvinnliga sökande.

Kursinnehåll

All undervisning på Musiklinjen är upplagd så att den blir en god förberedelse för bland annat musikhögskolan. Erfarenheten visar att de som studerat på Musiklinjen vid Ljungskile folkhögskola är väl förberedda för högskola och därför nästan genomgående antas på någon av musikhögskolornas utbildningar.

Efter varje läsår utfärdas ett intyg för de ämnen som du har läst, och närvaron i respektive ämne.

Linjeledning, lärare och studerande möts regelbundet under läsåret för utvärdering av undervisningen. Där har de studerande möjlighet att framföra synpunkter.

Afro-amerikansk profil

Förutom ditt huvudinstrument och binstrument studerar du även kärnämnen i musik, såsom gehör och teori/jazzharmonik, jazzmusikhistoria, ensemble, improvisation och kör. 

Klassisk profil

Här kan du läsa om den klassiska profilens instrument: gitarr, slagverk, piano och sång.