https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Liljeholmens folkhögskola
Liljeholmens folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Rimforsa

 • Längd

  1-2 år

 • Lärosäte

  Liljeholmens folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  7 april

 • Startdatum

  28 augusti

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  -

 • Kategorier:

  Musik

 • Kontakt

  Telefon: 0494-797 00
  Fax: 0494-206 31
  E-post: info@liljeholmen.nu
Musiklinjen

Musiklinjen på Liljeholmens folkhögskola är en utbildning med flera olika inriktningar där lusten och viljan att spela och skapa musik tillsammans med andra är en bärande tanke. 

Här har du möjligheten att utvecklas i din egen takt och fördjupa dig i den inriktning du valt. Här får du hjälp av engagerade och erfarna pedagoger med att förbereda dig för högre studier i musik, musikproduktion mm. Här studerar både tjejer och killar på samtliga inriktningar. 

Här har alla inriktningar sitt profilämne varje dag efter lunch. För Afro Grund, Jazzensemble och Vokalgrupp innebär det ensemblespel, för Musikproduktion och Singer-Songwriter innebär det ljudteknik, komposition eller skrivande text. Här finns tillgång till lokaler dygnet runt, med ensemblesalar, inspelningsstudios, lektionssalar, övningsrum mm. Vi har gott om utrustning som står till kursdeltagarnas förfogande. På Liljeholmens musiklinje går det ca 45 elever vilket gör att det även finns stora möjligheter att hitta olika samarbetsprojekt med kursdeltagare i andra inriktningar.

Inriktningar

Afroamerikansk inriktning
Musikstudier med inriktning på musik ur den afroamerikanska traditionen (jazz, blues, funk, etc). Man kan ha piano, sång, gitarr, bas eller trummor som huvudinstrument. Vi har stort fokus på att musicera tillsammans i ensemble och du får även goda möjligheter att utveckla dig individuellt på ditt instrument. Afroinriktningen är uppdelad i två grenar: Afro grund och Jazzensemble.

Läs mer här.

Musikproduktion
Vill du fördjupa dig i att producera musik, och samtidigt lära dig PA-teknik, akustik, mikrofonteknik, stereoteknik, midi, mångkanalsinspelning och mixning? Då kan detta vara något för dig. All ljudbearbetning sker digitalt med databaserad ljudredigering i en modern och välutrustad inspelningsstudio. Arbetet sker i projekt individuellt och tillsammans med andra kursdeltagare.

Läs mer här.

Singer/Songwriter
Utbildningen för dig som gillar att skriva egen musik. Du får undervisning i komposition, textbearbetning och skrivande. En betydande del i utbildningen innebär att med hjälp av modern inspelningsteknik lära sig att dokumentera sin egen musik, spela in sin egen demo.

Läs mer här.

Vokalgrupp
Musikstudier med inriktning mot vokalmusik ur såväl den afroamerikanska traditionen som den västerländska konstmusiken. Sångare/sångerskor sjunger a capella i en mindre ensemble (sex personer). Vi arbetar dagligen med att sjunga tillsammans i vokalgruppen och ger dig även stora möjligheter att utvecklas individuellt som sångare/sångerska.

Läs mer här.