https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Musicians Institute

Studera musik på Musicians Institute i Los Angeles

Drömmer du om att bli artist, om att stå på scen? Eller kanske vill du producera din egen musik? Då är Musicians Institute i Los Angeles perfekt för dig!

Musicians Institute startade på 1970-talet och etablerade sig snabbt som en av USA:s ledande musikskolor. Vi på EduPlanet är specialiserade på bl.a. music-colleges och detta är vår stolthet i USA!
Campus ligger i hjärtat av Los Angeles, mitt i Hollywood och campusområdet har musikutrustning i världsklass. Det finns inspelningsstudios, övningsrum, scnener och bibliotek. Skolbyggnaden är öppen 24 timmar om dagen, alla dagar i veckan så det finns alltid möjligheter för studenterna att öva.

Många av skolans tidigare studenter jobbar idag med musik i USA och talangscouter vittnar om att studenterna från MI ständigt är i hetluften. Några av studenterna som gått på Musicians Institute och sedan lyckats i branschen har jobbat med artister som KORN, Nine Inch nails, Weezer, Red Hot Chili Peppers, Eric Clapton, Alanis Morissette, Pink och Christina Aguilera för att nämna några.
Terminerna på Musicians Institute är indelade i quarters och varje år har fyra quarters, sommar höst vinter och vårtermin. Internationella studenter ska vanligtvis läsa minst två quarters för att beviljas studiemedel på Musicians Institute.

EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, information och CSN-handlingar när du ansöker till Musicians Institute. Musicians institute har ett flertal stipendier som studenter som vill plugga musik i USA kan ansöka om.

Du som vill jobba som musiker, låtskrivare, producent, manager eller något annat inom musikindustrin kommer trivas perfekt på Musicians Institute.

Väljer du Musicians Institute får du chansen att läsa med andra musikälskande studenter från hela världen och ni kommer utbyta mycket erfarenheter under tiden ni pluggar i USA. Skolan är en utmärkt plattform för att utvecklas som musiker och även knyta kontakter med andra inom musikbranschen!

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Musicians Institute erbjuder ett flertal olika kurser inom musik och sång. Skolan erbjuder både kortare certificatekurser på cirka 3-6 månader, men studenter kan även välja att läsa på skolan i flera år och ta en Bachelors Degree.

De utbildningar som är på Diploma- och Bachelornivå är studiemedelsberättigade vilket innebär att studenten kan få lån av CSN både för kursavgift opch uppehälle. Det går naturligtvis bra att även läsa kortare kurser på cirka 12 veckor hos MI, men observera att du då får finansiera studierna själv.
Nedan listas några av de utbildningar inom musik som Musicians Institute erbjuder.

  • Bachelor of Bass
  • Bachelor of Guitar
  • Bachelor of Keyboard
  • Bachelor of Vocals
  • Bachelor of Drums

Stipendier

MI erbjuder en hel del talangbaserade stipendier. Ett av dessa är Full Ride Scholarships som går ut på att deltagarna laddar upp sina videoframträdanden som allmänheten sedan får rösta om. De tre som får flest röster vinner en viss summa prispengar. Förstapristagaren vinner tex. hela kursavgiften för 2 års studier $10 000 i levnadsomkostnader. Ett annat stipendium som vänder sig specifikt till internationella studenter ger dem möjlighet att vinna upp till $12 000 av kursavgiften. I detta fall vill skolan att man skickar in ett videoframträdande, motivationsbrev samt referensbrev.

Boende och Fritid

Skolan har ett så kallat Housing Department som hjälper studenter att ordna boende i Los Angeles. Ofta går det att ordna boende i närheten av skolan och de vanligaste boendealternativet är att studenten bor i en delad lägenhet med andra studenter.

Musicians Institute har sammansatt en Student Housing Guide för boende i Los Angeles. Skolan rekommenderar studenter att börja leta boende ungefär en månad innan skolan börjar och priset för ett rum i en delad lägenhet är ungefär från 5000 kr och uppåt per månad.

Los Angeles är en världsmetropol där du finner det mesta. Här kan du besöka några av USA:s anrika universitet, koppla av vid Venice Beach milslånga stränder, sprätta pengar på Beverly Hills exklusiva Rodeo Drive eller varför inte gå på bio i amerikanska filmindustrins kärna Hollywood.

Väljer du Los Angeles som desrination på din språkresa eller för dina collegestudier bör du även ta chansen att utforska mer av Kalifornien. Natursköna San Diego ligger endast två timmar söderut, åker du istället norrut kommer du till strand- och surfparadiset Santa Barbara efter en kortare bilfärd.

Passa även på att bege dig iväg på en helgutflykt till San Francisco i norra Kalifornien. Denna delstat i väst är som ett eget land med oändligt mycket att utforska.

För vem?

För att studera på Musicians Institute måste du vara 18 år gammal, minst. Det passar dig som drömmer att jobba med musik, stå på scen, sjunga, producera musik, spelar ett instrument på en mycket seriös nivå, eller som tidigare nämnt, sjunger, producerar musik eller liknande och vill utvecklas! Musicians Institute passar dig utmärkt som är redo för ett nytt äventyr och vill göra karriär inom musikbranschen.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här