https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Moraine Valley Community College

Studera på Moraine Valley Community College i Chicago

Moraine Valley Community College (MVCC) har ett perfekt läge 30 minuter från centrala Chicago med närhet till Midway Airport och O'Hare International Airport. En timme bort finner du också staterna Michigan, Wisconsin och Indiana.

MVCC är delstaten Illinois näst största Community College med över 17 000 studenter varav cirka 300 är internationella och passar dig som vill studera i universitetslik miljö. Skolan ligger i Palos Hills som är ett trevligt område med restauranger, affärer, teatrar och boenderesidens. Här finns bra förbindelser med tåg och buss in till centrala Chicago.

På  MVCC kan du läsa en tvåårig Associate's degree för att sedan transferera till amerikanskt universitet med siktet på en Bachelor's degree, eller ge dig direkt ut i arbetslivet. Vill du vara iväg ett kortare tag kan du välja att läsa fristående kurser under 1-2 terminer som en sk Study Abroad-student.

Med dedikerad personal och chans till praktik inom flera av utbildningarna, gör skolan sitt yttersta för att du ska lämna MVCC väl förberedd för en transfer eller inför arbetslivet. Skolans studenter har tidigare haft praktik på företag som United Airlines, Hilton Hotel, Motorola och Disney Corporation.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Chicago - staden där det alltid finns något att göra

”The windy city” Chicago som är den närmsta storstaden, är USA:s tredje största stad med sina 3 miljoner invånare. Trots sin storlek har Chicago en liten stadskärna där du enkelt tar dig runt till fots. Här kan du spendera dina dagar med att strosa runt och beundra de märkliga men ack så fascinerande skyskraporna där ingen byggnad är den andra lik. Glöm heller inte att besöka USAs högsta byggnad Willis Tower, Shedd Aquarium som är världens största inomhusakvarium, ta en båttur på Lake Michigan eller stanna och ta ett foto vid skulpturen Cloud Gate eller ”The Bean” som den kallas. På dagar där du inte vet vad du villl göra kan du ta dig ut till Navy Pier där du finner det 45 meter höga pariserhjulet, biografer och museer, mängder av restauranger och självklart flera båtturer.

Kurser

MVCC erbjuder kurser inom en mängd olika ämnesområden och det går bra att läsa en eller två Study Abroad-terminer på skolan såväl som hel utbildning. Som student väljer du innan avresa ett huvudämne, major, som du på skolan önskar läsa kurser inom.

Study Abroad

Som Study Abroad-student på MVCC väljer du fristående kurser som intresserar dig under 1-2 terminer. Detta är ett bra alternativ för dig som vill prova på att studera i USA under en kortare period. Du väljer kurser fritt från skolans kurskatalog och får hjälp på plats med att sätta ihop ditt schema.

Degreeprogram

På MVCC kan du läsa en tvåårig Associate's Degree. Du kan antingen läsa University Transfer Program eller Career Program.

University Transfer Program?

Om du väljer att studerar detta upplägg läser du dina första två år på MVCC och resterande två år på ett universitet där du sedan erhåller din bachelor. Skolan samarbetar med en mängd universitet i USA där du garanteras plats för att avsluta din utbildning och få din examen. Skolan samarbetar bland annat med University of Hawaii, University of Wisconsin, University of Michigan, University of Illinois - Chicago.

Det finns en mängd olika huvudämnen att välja bland om du väljer detta program. Här anges några:

 • Business
 • Computer Art
 • Travel Business
 • Health Science
 • Music Education
 • Political Science
 • Sociology
 • Theatre Arts
 • Mathematics
 • Natural sciences

Career Program?

Genom detta program kan du läsa antingen ett år och erhålla ett certifikat eller läsa två år till en Associates Degree. Programmet är en förberedelse inför arbetslivet och passar dig som planerar söka arbete direkt efter dina studier. Det finns en mängd inriktningar att välja mellan. Du kan bland annat läsa:

 • Business
 • Health Science
 • Computer Technology
 • Human Resources Management
 • Travel and Tourism

Boende och Fritid

Bo i värdfamilj eller delad lägenhet

MVCC's dedikerade personal på skolans Office of International Student Affairs finns för att du som student ska kunna få det stöd du behöver som ny student på skolan och i USA. Förutom att arrangera Orientation Week och upphämtning från flygplatsen erbjuder de till en kostnad assistans när när det gäller två olika boendeformer. Du kan välja mellan att bo i värdfamilj i närheten av skolan eller i delad lägenhet med andra studenter.

Universitetslikt campus med mängder av aktiviteter

MVCC har ett mycket modernt campus med nio byggnader där du bl.a finner bibliotek, restaurang, kontsgalleri, bokhandel och teknologicenter. Här finns också utmärkta sportanläggningar som fotbollsplan, tennisplan, gym, löparbana, dansstudio och golfbana. På skolans campus finns med andra ord gott om aktiviter för att hålla dig sysselsatt.

Som student på MVCC kommer du med största sannolikhet även spendera flertalet lediga stunder med att utforska Chicago - en utpräglad invandrarstad med flertal etniska stadsdelar och dominerande kulturer från världen över. Det är en metropol fylld med musik, skyskrapor, mat och kultur. Studera på MVCC och du kommer få med dig mer än bara kunskap i bagaget hem!

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här