https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
OCELLUS Information Systems AB
OCELLUS Information Systems AB

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Distansutbildning

 • Längd

  2 år (420 YH-poäng)

 • Lärosäte

  OCELLUS Information Systems AB

 • Sista ansökningsdatum

  31 maj 2021

 • Startdatum

  1 september 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkeshögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudierSärskild behörighet

 • Examen

  Yrkeshögskoleexamen (minst 400 YH-poäng). Efter fullgjort examen kommer du få ett examenbevis där förvärvade kunskaper och erfarenheter framgår.

 • Kategorier:

  Data, IT & grafik

 • Kontakt

  Andrei Escalier
  Mobil: 070-71 72 199
  E-post: andrei.escalier@ocellus.se

  Karoline Andersson
  Mobil: 073-501 70 07
  E-post:        karoline.andersson@ocellus.se

  Telefon kontor: 018-42 26 76Ocellus Information Systems

Ocellus Information Systems

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform med stark anknytning till arbetsmarknaden. För att bli beviljad att få starta en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) så måste det finnas en utta... Läs mer

Mobila System och GIT

Utbilda dig inom Mobila System & GIT

Den här utbildningen ger dig möjligheten att koppla samman geografisk IT med den mobila tekniken. Du kommer efter utbildningen att kunna förstå, administrera och tillämpa geografisk informationsteknik (GIT), samt skapa egna geografiska informationssystem (GIS) i både desktop-, webb och mobil miljö. Du kommer under utbildningen också att få möjlighet att knyta viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare inom olika branscher.

Mer specifikt får du:

 • Lära dig de ledande GIS-plattformarna ArcGIS och MapInfo
 • Lära dig objektorienterad programmering med fokus på GIT/GIS
 • En djupare förståelse för arkitektur hos ett komplett GIS
 • Kunskaper om utveckling av mobila appar
 • Få lära dig tekniken bakom mätning med totalstation och GPS
 • Lära dig processen kring planering och genomförande av projekt

 


Undervisningen

Utbildningen bedrivs nästan uteslutande på distans med några få obligatoriska fysiska träffar för bland annat studiebesök och presentationer. Med hjälp av vår lättmanövrerade och pedagogiska studieportal får du tillgång till allt material dygnet runt, året runt! Du får tillgång till allt från förinspelade föreläsningar till övningsmaterial och det bästa med vår utbildning att du får tillgång till nästan alla nödvändiga programvaror helt kostnadsfritt via vår terminalserver!

På så sätt behöver du inte oroa dig om versionsnummer, kompabilitet eller enorma programkostnader utan istället helt fokusera på att lära dig verktygen. Vi har även veckovisa labbtider över nätet där du får chansen att diskutera och ställa frågor. Förutom detta tillkommer även flertalet intressanta gästföreläsningar från branschen. Denna utbildning berättigar dig till studiestöd (CSN).

Arbetsmarknad

Arbetsmarknaden är väldig god för GIS generellt, bland annat skriver Geoforum Sverige som är en branschorganisation för Geografisk IT.

“Kompetensförsörjning till geodatabranschen står högst på listan över utmaningar för både privata och offentliga aktörer som är medlemmar i Geoforum Sverige. Det råder kompetensbrist inom geodataområdet. Geodatabranschen växer, andelen pensionsavgångar de närmsta åren är stor och nya kompetensbehov växer fram i och med digitaliseringen. Detta samtidigt som antalet nyutexaminerade är lågt och uppslutningen till befintliga utbildningar är dålig." *https://geoforum.se/branschens-rost/kompetensforsorjning

Lärande i arbetet -LIA

Här får du chansen att verkligen applicera dina nya kunskaper i riktiga projekt och arbetsuppgifter. Att få kontakt med en arbetsplats inom sin blivande yrkesgrupp är en viktig förutsättning för att kunna börja knyta kontakter och skapa ett nätverk. Detta ökar chanserna till att få en anställning efter avklarad utbildning samtidigt som denna tid kommer att ge dig en koppling mellan den teori du jobbat med och de faktiska arbetsuppgifterna. Vi uppmuntrar våra studenter att söka egna praktikplatser eftersom vi sett att det är högt uppskattat hos LIA-mottagarna. Till skillnad från många andra utbildare hjälper vi självklart till att söka och förmedla praktikplatser vid behov för att säkerställa att alla når ett så bra resultat som möjligt.

Branschen

Att koppla samman data med ett geografiskt läge öppnar upp för en värld av tekniska analyser som kan vara användbara och många gånger avgörande vid beslutsfattande. Det är t.ex. mätteknikerns jobb att mäta in nivåskillnader och avstånd vid planering av ett bygge. Det är en GIS-analys som ligger till grund för i vilken riktning eld sprider sig vid en skogsbrand. Det är ett GIS-system som styr ruttoptimeringen i din GPS. GIS återfinns i majoriteten av de funktioner, stora som små, som vi idag tar för givna. Var med att utveckla framtidens teknologi du också! Sök till Mobila System och GIT.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Kostnader för t.ex. kurslitteratur och övningsmaterial kan tillkomma.

Ladda hem vårt informationsblad här.