Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Konst & Hantverk?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Möbeltapetserare


Res tillbaka i tiden med stoppade möbler. Att tapetsera, klä om och bevara allt från 1600-talets halmstoppningar till dagens polyetermöbler kräver ett brett spektrum av kunskaper från de olika tidsepokerna. I traditionell anda och med både gamla och nya tekniker lär du dig att förnya soffor, stolar och andra möbler för att göra dem sittvänliga.

Utbildningens mål

Efter examen har du de färdigheter och kompetenser som krävs för att arbeta som möbeltapetserare. Du har goda kunskaper om tapetseraryrkets olika arbetsmoment samt om material och stoppningstekniker.

Lärande i arbete (LIA)

Utbildningen har en kortare LIA-kurs. Externa praktikperioder ryms också inom projektarbetskurserna. Under utbildningen får du även möjlighet att delta i externa evenemang vilket hjälper dig att knyta kontakter inom branschen.

Arbetsmarknad

Det finns ett stort intresse för tapetsering och omklädsel av äldre möbler hos både privata och offentliga kunder. Samtidigt växer den svenska stoppmöbelindustrin och stora pensionsavgångar väntas de närmaste åren. Som möbeltapetserare har du en eftertraktad yrkesroll, både inom stoppmöbelindustrin och som egenföretagare.

Om oss

Mer information om Tibro Hantverksakademi hittar du här.

Relaterade artiklar
    Ställ en fråga