https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Met Film School i London

Drömmer du om att studera film i London?

Met Film School är Londons mest framstående skola inom filmskapande, där campus ligger i legendariska Ealing Studios i västra London. Skolan erbjuder både hel- och deltidsstudier inom film vilket innebär att skolan verkligen har något att erbjuda alla!

Samtliga av de lärare som undervisar på Met Film School är professionella, de har jobbat inom branschen och brinner verligen för filmskapande!

London är en mångkulturell världsmetropol med ca 10 miljoner invånare. Dessutom är London den tredje största staden inom filmproduktion i världen vilket gör den till en perfekt plats för att studera film.
Met Film School erbjuder allt från en tvåårig Bachelorsexamen och intensiva ettårsprogram till kortare kurser samt helgkurser. Utbildningarna hos Met Film School passar såväl de som nyligen tagit studenten, de som jobbat inom filmbranchen och även de som vill göra ett karriärbyte. Exempel på olika mediakurser som Met erbjuder är praktiskt filmskapande, filmkonst, visuella effekter och animation.

Hos Met Film School ligger fokus i att studenterna ska få praktisk erfarenhet av filmskapande och de strävar efter att ge studenterna en grundlig genomgång i alla delar av filmskapandet, så att de sedan ska kunna göra karriär i filmbranschen. Met Film School jobbar med tre värdegrunder i sin pedagogik, vilka är att studenten ska få delta och jobba mycket praktiskt, professionell utveckling och självutvecklande arbete. Det senare innebär att studenten ska hitta sin egen kreativitet och sitt signum när det kommer till filmskapande. Skolans duktiga lärare guidar studenterna och delar med sig av tips och råd, allt för att studenterna ska kunna utvecklas fullt ut inom studieområdet film.

Ealing Studios, som är skolans campus, är en legendarisk filmstudio som användes frekvent för filmskapande redan på 1940-talet. På senare tid har studion använts för att spela in filmer som Notting Hill, Bridget Jones och Shaun of the Dead. Ealing Studios är inte bara en högklassig filmstudio, det är även där all undervisning sker och skolan har topputrustats med den senaste tekniska utrustningen vilket gör detta till en perfekt studiemiljö.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Bachelorutbildningar

Dessa utbildningar läses på två intensiva år och efter avslutad kurs erhåller studenten en Bachelorsdegree inom valt huvudområde. Genom att läsa detta program får studenten en bred kunskapsbas och kan jobba med exempelvis regissering, produktion eller redigering. Exempel på utbildningsmålen är att studenten ska utveckla sin känsla för kreativitet, redigering och tekniska färdigheter inom alla aspekter av filmproduktion. Dessutom ska studenterna lära sig mer om filmindustrin, som till exempel hur det fungerar med finansiering, distribution och marknadsföring av film. Dessa är de huvudämnen som studenter kan ta en Bachelos degree i:

 • BA in Film, Visual Effects & Animation
 • BA in Film & Digital Cinematography
 • BA in Practical Filmmaking

Ettårskurser

Dessa kurser passar dig som söker en intensiv utbidning som förbereder för en karriär inom filmvärlden. I slutet av kursen får studenterna göra ett eget filmprojekt vilket ger mycket praktisk kunskap och är en bra merit att visa upp för framtida arbetsgivare. Även här  får studenten chans att delta i alla steg i filmskapandet, allt från att skriva manus till casting och förproduktion, filminspelning till redigering. De studenter som läser den ettåriga utbildningen kan även välja att läsa vidare och fortsätta in på det tvååriga BA-programmet hos Met Film School.

 • One year Film, Visual Effects & Animation
 • One year Film & Digital Cinematography
 • One year in Practical Filmmaking

Korta kurser

Met Film School erbjuder även kortare kurser för studenter som jobbar och vill studera vid sidan av sitt arbete för att de har ett intresse för film, eller för dem som känner för att prova en kortare kurs inom filmskapande. Exempel på dessa kurser är Four weeks directing, From Story to Screen in Eight Weeks och Acting for Film.

Boende och Fritid

Boende

Met Film School erbjuder inget boende för studenter, men rekommenderar att studenter ansöker om boende via Britannia Student Services. Du kan få mer hjälp via EduPlanet.

Fritid

I London finns något för alla! Gillar du inte bara film, utan även musik, gå på en musikal! Musikalerna i London håller hög klass. Är du sportintresserad, se en fotbollsmatch, eller föredrar du att strosa runt och shoppa på din lediga tid? Då är London perfekt med sitt enorma shoppingutbud! Från London är det även relativt lätt att ta sig till andra delar av England.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här