Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Ingenjör?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Mätningsingenjör – Bygg och anläggning


Som mätningsingenjör har du en nyckelroll i uppstarten av nya byggprojekt. Den här utbildningen tar dig hela vägen dit!

Samhällsbyggnad handlar oftast om stora projekt – bostäder, köpcenter, vägar, tunnlar och broar. Mätningsingenjör är en av de specialistkompetenser som behövs. Som mätningsingenjör har du en avgörande roll i byggprojektet med mycket eget ansvar.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och bygga framtidens Sverige! Som mätningsingenjör har du många och varierande arbetsuppgifter. Några exempel är byggproduktionsmätning, 3D-scanning, geodata, maskinstyrning och vägkonstruktion. Ibland sitter du inne på kontor med bygghandlingar och ibland är du ute på byggarbetsplatsen med olika mätningar och problemlösning. Det är ett spännande jobb där du möter många människor och har många karriärvägar!

Mätchef och produktionsledare är ett par av de utvecklingsmöjligheter som finns. Ditt första jobb landar du antagligen hos en av de större byggentreprenörerna eller hos något av mätkonsultföretagen. Veidekke, NCC, Exact, Skanska och Peab är några av de företag som varit med och utvecklat utbildningen och som alla har stora anställningsbehov av mätningsingenjörer för lång tid framöver.

Innehåll & kurser

Som mätningsingenjör behöver du vara kunnig och noggrann.
Kurserna i utbildningen tar dig genom alla arbetsmoment i yrkesrollen och ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att gå direkt ut i ett kvalificerat jobb!

I kurslistan här intill ser du de kurser som ingår och deras yrkeshögskolepoäng (yhp). Fem poäng motsvarar en veckas studier på heltid.

Läs mer om KYH Yrkeshögskola här

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga