https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Medicinskt Kursforum
Medicinskt Kursforum

Fakta

Kontakt

  • KontaktTel: 08-28 44 14
    Mail: info@massera.nu


Medicinskt Kursforum

Medicinskt Kursforum

Medicinskt Kursforum är yrkeshögskolan som utbildar och vidareutbildar professionella yrkesmassörer och andra manuella terapeuter i direkt samverkan med arbetsmarknaden.Läs mer

Diplomerad Massageterapeut

 

 

Vill du arbeta med massage har Medicinskt Kursforum rätt utbildning för dig. Ansök till vår massageutbildning här och börja vägen mot ditt framtida yrke.

Grundutbildning till Diplomerad Massageterapeut inriktning Idrott & Friskvård

Hur arbetar man med massage? Grundutbildningens mål och inriktning är att utbilda dig inom massageterapins alla områden:

  • Förebyggande. Friskvård i samklang med en balanserad holistisk livsstil.
  • Behandlande. Av åkommor, både fysiska och psykiska.
  • Rehabilitering. Av åkommor, både fysiska och psykiska.
  • Återhämtning. Efter fysisk och psykisk påfrestning och ansträngning.
  • Avslappning. I vardagen med samklang för en balanserad holistisk livsstil.
  • Avkoppling. I samband med rekreation.

Undervisningen har sin grund i Svensk klassisk massage. Du kommer varva praktiska delar med teoretiska lektioner. Den praktiska delen handlar om att bemästra olika massagetekniker, kopplat till ovan nämnda områden. På Medicinskt Kursforum får du goda förutsättningar för att lyckas i ditt yrkesval då vi under de senaste 20 åren utbildat över 1500 massörer. Vi ger dig också den branschspecifika kunskap som behövs för arbeta inom yrket.

Varför svensk klassisk massage?

Svensk klassisk massage är känd världen över. Det är en massage som går från strykningar på hudytan med olja/kräm med varierat tryck till ett mer muskelinriktat arbete på djupare vävnad med avslappning och uppmjukning som mål.

Kursen följer de krav som ställts upp av Branschrådet Svensk Massage vilket ger dig möjlighet att i samband med att kursen avslutas genomföra teoretiska och praktiska prov och bli certifierad massör.

Ditt nya jobb – massage som en del av hela hälsan

För många människor är massage idag förknippat med avslappning, mjuk och följsam beröring eller en mekanisk bearbetning av trötta, stela och värkande muskler.Medicinskt Kursforum har ett holistiskt perspektiv – där massagebehandling tolkas utifrån sex stycken behovsområden (se ovan). Massage ses också som ett hantverk – en duktig massageterapeut kan variera kraft, tempo, grepp och teknik för att hela tiden ge en så optimal behandling som möjlig.

Framtiden för massageterapeuter

Yrket har växt kraftigt under de senaste åren. Från att driva eget företag på egen klinik som enda möjlighet är majoriteten av landets massörer anställda eller underleverantörer med eget företag på spa:n, friskvårdsföretag, bemanningsföretag eller själva arbetande på företag som en del av företagshälsovården.

Trenden är att terapeuter med olika kompetens går samman i större och mer kompletta kliniker som tillsammans får en bredare målgrupp. Det går också hand i hand med tanken kring det holistiska perspektivet och vilka användningsområden som massagebehandling kan ingå i – tillsammans med andra lagspelare.

Omfattning

Utbildningen är 27 veckor. Kombinationen är deltid/distans (läs mer nedan) vilket innebär två till tre kursdagar på skolan varje vecka. Vi ger dig drygt 450 timmar undervisning vilket kvalitetssäkrar utbildningen. Vår utbildning ger dig en bra grund för ditt nya yrke och vi erbjuder dig också specialiseringar som fortbildning.