Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Massage & SPA?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Massageterapeut

Den nutida svenska klassiska massagen har utvecklats på Axelsons. Massage är utformad för att stimulera blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett. Massage är ett fantastiskt redskap att ha i händerna – antingen du väljer massage till husbehov eller vill satsa på massagen som yrke.

Information om Massageterapeut

om Massageterapeut har du kunskaper för att ge professionella behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än med ren avslappningsmassage.

Vår utbildning till massageterapeut består av 2 steg (Steg 1–2 heltid 13 veckor). Det första steget (6 veckor heltid) är detsamma som om du läser till Friskvårdsmassör. Under det andra steget (7 veckor heltid) lär du dig förstå mer om det du gör med dina händer och ta det vidare. Allt bygger på kunskaperna från Steg 1, du lär dig ett antal högeffektiva metoder för muskelbehandling och du lär dig testa och analysera patientens besvär för att kunna rikta in behandlingen mer specifikt. Kort sagt får du kunskaper för att ge professionella behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än med ren avslappningsmassage. Du blir något av en muskeldetektiv. Det gäller att kunna sin anatomi för att förstå hur musklerna påverkar varandra och kroppens leder. Med den kunskapen som grund kan du dra slutsatser om vad som inte fungerar optimalt

Drömmer du om att starta eget? Under utbildningen lär du dig det du behöver för att komma i gång. Många massageterapeuter är egenföretagare, men anställning blir allt vanligare och även där finns en värld av möjligheter – från hälsokliniker till lyxkryssare! Under din utbildning till massageterapeut kommer du att träffa tongivande företrädare för hälsobranschen, som kan ge dig inspiration

Som massageterapeut har du nära kontakt med dina klienter och får ofta positiv feedback – det omedelbara resultatet av ditt arbete är avslappning, smärtlindring och nöjda leenden! På Axelsons lägger vi stor vikt vid att du lär dig god ergonomi – att använda din kropp riktigt – så att både din klient och du själv mår bra efter en effektiv och skön massagebehandling.

Bli av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör!

I slutet av Steg 2 till massageterapeut kan du välja att göra prov för att bli ”Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör”.

Det är Sveriges enda kvalitetssäkrade yrkestitel för massörer och ofta ett standardkrav hos potentiella arbetsgivare. De färdigheter och redskap du får under Axelsons utbildning omfattar en hel del mer än vad som krävs för certifieringen. Vilket gör att Axelsons elever är eftertraktade av Spa- anläggningar och massagekonsultföretag.

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

För dig som ska välja utbildning handlar det naturligtvis om att veta vad du vill kunna göra med dina patienter! Varje steg i utbildningen är användbart i sig och vill du gå vidare senare behöver du aldrig läsa samma sak igen. Vi fokuserar på det du verkligen behöver som massageterapeut. Vi utbildar människor i yrken med ett stort ansvar och när våra elever är färdiga ska de kunna sina saker. Vi gör vårt för att de titlar vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och vi är här för att hjälpa var och en av våra elever att bli riktigt duktig!

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. När du gör ditt val, tänk på vilket värde ditt diplom från Axelsons representerar i fråga om kunskap, yrkesmässig självtillit och din trovärdighet hos kunderna! Att ha Axelsons diplom Massageterapeut på väggen är en kvalitetsgaranti.

Om oss

Läs mer om Axelsons och vårt utbildningsutbud här

Relaterade artiklar
    Ställ en fråga