https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1557230700/us/rliobjm5j1ilt0wgugix.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1567082227/Banner-YH-Utbildningssidan-se_lemowt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547214747/us/zeudeh0tgxpexsqocwnt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1556090241/us/ynohwdvkl6cayhcncjz0.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1572602235/us/t5zswmvjnzdanqwqjaop.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547554351/us/fe30flqzhes8kajof0z5.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
Jönköping University

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Jönköping

 • Längd

  3 år, 180 hp

 • Lärosäte

  Jönköping University

 • Sista ansökningsdatum

  16 april

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Filosofie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi

 • Kategorier:

  Försäljning & Marknadsföring

 • Kontakt

  studera@ju.se Jönköping University

Jönköping University

Jönköping University är en av de främsta i landet när det gäller internationellt studentutbyte och hos oss är det lätt att studera utomlands. Våra studenter är attraktiva på arbetsmarknaden, både ... Läs mer

Marketing Management

Vill du arbeta som ledare inom området marknadsföring – exempelvis med fokus på marknadsanalys, affärsutveckling, kommunikation, eller försäljning? Då är Marketing Management programmet för dig!

Syftet med programmet är att utveckla din förmåga att leda projekt och funktioner inom marknadsföring och affärsförnyelse. På det sättet kan du bidra till ett företags utveckling och tillväxt.

Utbildningen är i stora delar problembaserad, vilket innebär att teoretisk kunskap ses i ljuset av praktiska exempel. Du tränas också på att arbeta i grupp och i projektform. Sammantaget ger detta dig nödvändig övning och viktig erfarenhet för din framtida karriär.

"Vårt program är helt engelskspråkigt och det är otroligt positivt tycker jag. Den internationella vinkeln förbereder oss för en global arbetsmarknad."
Elin Björklund

För att få insikt i grundläggande funktioner i både företagande och marknader läser du under de två första åren en rad grundkurser i företagsekonomi och nationalekonomi. Kurserna är utformade för att ge dig kunskaper om de olika delarna av marknadsföring.

Du bedriver dina studier på engelska tillsammans med studenter från andra länder och undervisas av internationella, engelskspråkiga lärare.

Efter utbildningen

Med en examen från Marketing Management är du väl förberedd att tackla en rad uppgifter som anknyter till företagsutveckling och marknadsföring i lokala och internationella sammanhang. Exempel på positioner som du kan ha under din karriär är: Projektledare, marknadsassistent, kommunikationsplanerare, marknadskoordinator, innesäljare, utesäljare och försäljningschef,

När du tagit din examen kan du söka både svenska och internationella masterutbildningar. Observera att masterutbildningar kan ha olika förkunskapskrav.