https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Bäckedals folkhögskola
Bäckedals folkhögskola

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 0680-166 70
    Mail: info@backedal.seBäckedals folkhögskola

Bäckedals folkhögskola

Vi erbjuder kurser i allmänna ämnen både på grundnivå och gymnasienivå som ger dig behörighet till fortsatta studier. Här finns sedan trettio år unika kurser i hantverk för dig som är intresserad av k... Läs mer

Människa, natur, teknik

 

Är du intresserad av historiska hantverk och äldre vardagskunskaper? Vill du lära dig att ta tillvara och förädla olika naturmaterial – att arbeta från råmaterial till färdig produkt? Vill du kunna leva mer hållbart och nära naturen?

Kursens mål är att ge dig grundläggande kunskaper i olika historiska hantverk och äldre tekniker. Du får lära känna många olika naturmaterial och deras möjligheter och skapa hållbara och användbara produkter av dem. Du får en ökad förståelse för samspelet mellan människa, natur och teknik genom människans historia och verka för en hållbar framtid med avstamp i vår historia.

Kursinnehåll

Kursen baseras på det praktiska kunnandet, vardagskunskapen med material som sten, ben, trä, järn, skinn och textil. Kursen provar och diskuterar människans anpassningsförmåga som fört oss till den situation vi har idag. Handgriplig historia med det praktiska i centrum.

Kursen vänder sig till dig som vill prova olika hantverk, är intresserad av historia, arkeologi, vill jobba eller jobbar som pedagog, gillar snillrika lösningar, eller för dig som undrar och söker.

Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursen är till för dig som

  • är intresserad av historiska hantverk, äldre vardagskunskap, arkeologi, historia, kulturhistoria, etnologi och hållbar utveckling
  • vill jobba med händerna och lära dig hantverk i olika tekniker och naturmaterial
  • vill lära tillsammans med andra
  • vill utveckla en mer hållbar livsstil