Människa-kultur-religionsprogrammet

I ett alltmer mångkulturellt Sverige ska fler oliktänkande människor kunna leva tillsammans. Hur bygger vi ett samhälle där alla kan känna sig välkomna och inkluderade? På Människa-kultur-religionsprogrammet får du de redskap som behövs för att förstå din samtid och den gemensamma värld vi lever i.
Bli en brobyggare
Globalisering och migration har gjort invandring, mångkultur och integration till viktiga frågor i Sverige. Hur kan vi förstå varandra bättre? Hur kan vi leva i symbios? Dessa frågor har lett till att brobyggare med kunskaper om religioner, kultur- och livsfrågor blivit nyckelpersoner i dagens samhälle. Människa-kultur-religionsprogrammet ger dig förutsättningarna att bli en av dem.
Vad kan jag göra sen?
Din kompetens ger dig möjlighet att arbeta med människor inom många olika områden och på många olika arbetsplatser. Till exempel Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Försvarsmakten, regionförbund, kommuner, samfund och kyrkor, skolor, frivilligorganisationer och ideella organisationer. Har du en tidigare utbildning ger Människa-kultur-religionsprogrammet dig en konkurrenskraftig kompletterande kompetens.
Möjlighet till vidareutbildning
Ju mer mångkulturellt vårt samhälle blir, desto mer attraktiv blir din kompetens på arbetsmarknaden. Med den generella kandidatexamen i religionsvetenskap som utbildningen ger kan du också söka till fördjupade studier inom ämnet – exempelvis det masterprogram i religionsvetenskap vi erbjuder på Högskolan i Gävle.
Studieupplägg
Programmet kan läsas på plats i Gävle men ges också på distans via ett webbkonferensverktyg och en digital lärplattform. Det går att delta i merparten av undervisningen hemifrån förutsatt att du har en stabil och tillräckligt snabb bredbandsuppkoppling. Närvaro krävs dock på två campusförlagda undervisningstillfällen per termin för att bli godkänd på utbildningen.