https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1592293322/us/kno9pc9amufvlfv4gnh7.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593078874/us/wmhgtnayikiztshhlo3e.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593079266/us/jotm1cmg4sc8u4l4bpj1.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593523045/us/zttbj2xeroqjcfvoaxww.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1593609236/us/mhcbztikjf7anjy2wb1s.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1592394071/us/ugky0cqeb03xfh1nnuhv.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1581930462/us/tt3yso0gnxpn5fe40wtp.gif
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

London South Bank University

Studera på anrikt universitet mitt i London!

Gillar du London, vill plugga utomlands ett tag och är sugen på en internationell miljö med studenter från alla världens hörn? Ta då chansen och ansök till London South Bank University genom EduPlanet. Här kan du studera på Study Abroad-programmet på 1-2 terminer eller ett helt Bachelor- eller Masterprogram och utbudet av kurser är enormt.

London South Bank University har gamla anor, universitetet grundades nämligen redan 1892 och är idag ett av Londons största och äldsta. I nya, fräscha lokaler i South Bank-området huserar drygt 25 000 studenter, varav ungefär 2 000 är kommer från andra länder än Storbritannien. Totalt finns cirka 130 olika nationaliteter representerade på skolan. I närheten av skolan finns kända turistmål så som London Eye, London Bridge och Waterloo station. En mängd kaféer, restauranger och museer finns också.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Välj en kurs eller ett helt program

Beroende på vad målet med din utlandsvistelse är erbjuder London South Bank University antingen ett Study Abroad-program som kan läsas på en eller två terminer eller hela program i form av undergraduate (kandidatnivå) eller postgraduate (mastersnivå). I Study Abroad-programmet kan du välja mellan kurser från tre fakulteter: Faculty of Arts & Human Sciences, Faculty of Business och Faculty of Engineering, Science & Built Environment. För dig som vill koppla teorin till praktik i högre grad finns möjligheten att läsa så kallade ”professionally accredited courses”, vilket innebär att kursplanen har godkänts av aktörer på arbetsmarknaden.

Exempel på andra ämnen du kan läsa är:

 • Accounting and Finance
 • Business
 • Marketing
 • Architecture
 • Organisation and Leadership
 • Creative writing
 • Digital Animation
 • Film and Media
 • Sports Management
 • Tourism and Hospitality

Utbildningsstarter är vanligtvis i januari och september.

Boende och Fritid

En variationsrik fritid

I London bor det cirka tio miljoner invånare och det talas över 300 språk, vilket gör staden rik på olika kulturer och människor. Eftersom London South Bank University har ett centralt läge mitt i staden och nära anslutning till tunnelbanan är det lätt att ta för sig av det som staden erbjuder. På campus finns ett träningscenter, matalternativ och studentföreningen anordnar en mängd olika aktiviteter, evenemang och resor som du som student kan delta i.

Bo på campus eller fixa eget boende

Om du trivs med att bo med andra studenter och vill ha nära till skolan är residensalternativet för dig. London South Bank University har två boendeområden som du kan ansöka om att få plats i. Detta gör du genom att anmäla ditt intresse till skolans Accomodation Office innan den 1 augusti. I residensalternativet ingår förutom ditt eget rum, även internet och tvättmöjligheter. Du kan även välja att söka privat boende. Det kan du göra genom söksidor på nätet eller genom att ta kontakt med skolan för tips och hjälp.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här