Ljudteknik: Allmän kurs

Kursen vänder sig till dig som vill få behörighet till vidare studier eller förbättra dina baskunskaper i olika gymnasiegemensamma ämnen samt lära dig grunderna inom ljudteknik.
Du som sökande kallas till antagningsprov i slutet av maj. Vid antagningsprovet får du göra ett prov i matematik, ett test i musikteori och ett test i ljudteknik.
Genomförande och målsättning
Kursen består till 50% av valbara gymnasiegemensamma ämnen samt 50% kursspecifika ämnen tillsammans med deltagarna i de andra ljudteknik-kurserna. Du kan även välja att fördjupa dig tvärvetenskapligt i ett projektarbete. Under utbildningens gång kombineras teoretiska kunskaper med praktik. Undervisningen kompletteras med studiebesök och föreläsningar.
Målsättningen är att ge dig grundkunskaper inom ljudteknik. I detta ingår bland annat mikrofon- och lyssningsteknik, inspelningsprogram, mixerbord, PA-system och ljudteknikens historia.
Tillvalsämnen
I samband med skolstarten får du komplettera dina vanliga studier med två eller flera valfria ämnen som intresserar dig.
Under året
Vi på skolan anordnar olika aktiviteter under året såsom pubkvällar, konserter, performance, utställningar, med mera.
Vi försöker även att väcka intresse för det obekanta och okända samt vidga era och våra referensramar. Frågor kring demokrati, jämställdhet, miljö, rättvisa, solidaritet och globalisering är återkommande i diskussioner, projektarbeten och teman. Att kunna arbeta tillsammans är en stor tillgång i både arbetslivet och det privata, och gemensamma aktiviteter övar upp din förmåga att samarbeta.
Efter slutförd kurs
Efter slutförd kurs beräknas deltagaren ha uppnått följande:
- Deltagaren har förbättrat sina baskunskaper i allmänna ämnen och/eller uppnått behörighet till vidare studier.
- Deltagaren har förstärkt sin personliga utveckling.
- Deltagaren kan hantera inspelning och PA, både analogt och digitalt.