https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Läkarutbildning Tjeckien - Masaryk University

Studera medicin i Tjeckien!

Drömmer du om att bli  läkare, tandläkare eller fysioterapeut och samtidigt uppleva något helt nytt genom utlandsstudier? Då ska du ansöka till Masaryk University i Tjeckien genom EduPlanet! I den populära studentstaden Brno. erbjuds allt från shopping och uteliv till fina vandringsområden i dess utkant. Gillar du att träffa nya människor och känner dig redo för en utbildning utomlands, är det här helt rätt alternativ för dig!

EduPlanet samarbetar med den medicinska fakulteten vid Masaryk University. Det är en av de äldsta institutionerna och den praktiska utbildningen sker på de två universitetssjukhusen Bohunice och St. Anne’s. Utbildningen går på engelska och en läkarlegitimation härifrån är giltig även i Sverige.

Fräscht universitet med gamla anor

Masaryk University i Brno grundades 1919 och har idag ungefär 43 000 studenter, varav många är internationella studenter från hela Europa. Brno är en riktig studentstad och universitetet är det näst största i Tjeckien. Skolans lokaler är nya och fräscha och både undervisning och forskning håller hög nivå. Antagning sker genom antagningsprov.

Jobba i vilket EU-land du vill!

Eftersom det finns särskilda direktiv inom EU är det ett trygg val att läsa till läkare/tandläkare i Polen. De gemensamma direktiven innebär att att ditt utbildningsbesvis godkänns av varje EU-land och ger dig tillstånd att jobba som läkare/tandläkare där, utan krav på kompletterande utbildningar eller språkkunskaper. Att läsa en medicinutbildning i Tjeckien är ett utmärkt alternativ!

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Bara med EduPlanet Medicin

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med EduPlanet får du:

 • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
 • Antagningsbedömning.
 • Webinar varje vecka med all info om att läsa medicin utomlands.
 • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
 • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
 • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.

Kurser

LÄKARPROGRAMMET

Läkarutbildningen är sex år och inkluderar allt från grundläggande teoretiska kurser inom fysiologi och kemi till mer kliniskt förberedande kurser som immunologi, mikrobiologi och neurologi. Det sista året tillbringar du på ett av universitetssjukhusen på praktik, antingen Bohunice eller St. Annés. Du studerar även tjeckiska för att lättare kunna utföra praktiken sista året. All annan undervisning sker på engelska.

TANDLÄKARPROGRAMMET

Tandläkarutbildningen är fem år och består av ämnen så som anatomi, biologi, förebyggande tandvård och kirurgi. Ju längre fram i utbildningsprogrammet du kommer, desto mer specialiserande och praktiska blir kurserna. I slutet av utbildningen har du en praktik på 15 veckor. Praktik ska även utföras under sommaruppehållen. Precis som i läkarprogrammet ingår kurser i tjeckiska, men all annan utbildning sker på engelska.

FYSIOTERAPEUTPROGRAMMET

Fysioterapeututbildningen är tre år långt och är på engelska, även om kurser i det tjeckiska språket ingår. Här blandas teori med praktik och du får läsa kurser i såväl anatomi, fysiologi, biokemi som patofysiologi.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Boende och Fritid

BRNO – TJECKIENS MESTA STUDENTSTAD

Universitetsstaden Brno, med sina 400 000 invånare, lockar studenter från hela världen!  Här blandas traditionellt tjeckiskt med allt som en europeisk storstad kan tänkas ha. Staden är lagom stor för att du som student relativt enkelt ska kunna ta dig runt. Här finns ett kullerstensbelagt centrum med butiker, restauranger och kaféer samt kulturella sevärdheter så som St. Peter- och Paulskatedralen. Här finns även ett pulserande nattliv,som lockar många studenter!  gröna kullar,stora vingårdar och frodig natur är vad som omsluter Brno. En stad som är svår att inte tycka om med andra ord!

BOENDE

Studentboende passar dig som snabbt vill komma in i studielivet och lära känna nya vänner!  I Vinarská, som ligger tio minuter med spårvagn från centrum, bor de flesta internationella studenter. Här delar du boende med en annan student och rummen är utrustade med allt du kan behöva. I området finns även gym, bastu, kafé och matsal. Vill du hellre hyra privat går det givetvis bra. Ta kontakt med EduPlanet så hjälper de dig med mer praktisk information om boendealternativen.

FRITID

Brno ligger i Moravien i södra delen av Tjeckien. Landskapet är vackert med vingårdar och böljande kullar i söder, och de Bohemsk-Moraviska högländerna i norr. Tar du dig utanför staden finns det med andra ord mycket goda möjligheter för vandring, camping, skidåkning och andra äventyr. Alla studenter vid Masaryk University måste dessutom varje termin välja en av universitetets många sportkurser, för att främja tankesättet ”healthy body, healthy mind”.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här