https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Läkarutbildning Tjeckien - Charles University

Studera till läkare i Tjeckien!

Vill du bli läkare och samtidigt få nya upplevelser genom utlandsstudier? Ansök då till Charles University i Prag genom EduPlanet. Ett av världens äldsta universitet med anor ända tillbaka till 1348.

På Charles University går studenter från hela Europa och universitetet har ett mycket gott rykte världen över. Faktum är att universitet toppar många rankningslistor, däribland Jiaotong University i Shanghais lista, QS World University Rankings och Times Higher Education World University Rankings. Här kan du studera till läkare på sex år, vilket ger dig titeln Medical Doctor (MD).

EduPlanet samarbetar med Charles Universitys andra medicinska fakultet, vilken bildades i början av 1900-talet. Idag utbildar de mer än 1 000 läkare varje år och en växande andel av dessa är svenskar. I området finns flera bibliotek och studielokaler där du som student kan utföra dina uppgifter.

Jobba i vilket EU-land du vill!

Eftersom det finns särskilda direktiv inom EU är det ett trygg val att läsa till läkare/tandläkare i Polen. De gemensamma direktiven innebär att att ditt utbildningsbesvis godkänns av varje EU-land och ger dig tillstånd att jobba som läkare/tandläkare där, utan krav på kompletterande utbildningar eller språkkunskaper. Att läsa en medicinutbildning i Tjeckien är ett utmärkt alternativ!

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Bara med EduPlanet

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med EduPlanet får du:

 • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
 • Antagningsbedömning.
 • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
 • Webinar varje vecka med all info om att läsa medicin utomlands.
 • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
 • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
 • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.

Kurser

LÄKARPROGRAMMET

Läkarprogrammet är sex år långt och går helt och hållet på engelska. De första tre åren är främst teoretiskt inriktade med kurser så som biokemi och anatomi, medan de tre återstående åren är mer kliniska. Då ingår kurser i såväl pediatrik, farmakologi som internmedicin. Undervisningen tar plats på stadens universitetssjukhus, vilket kräver att studenterna även läser kurser i tjeckiska. Enligt tidigare svenska studenter vid Charles University är detta ett kul och annorlunda avbrott i studierna.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Boende och Fritid

PRAG - EN AV DE VACKRASTE STÄDERNA I EUROPA

Många anser att Prag är en av de vackraste huvudstäderna i Europa med sina kullerstensgator, kupoler från barocken och medeltida spiror. Huvudstaden kallas ofta för en magisk och vacker stad och många återvänder för den romantiska atmosfären.

BOENDE

Som student kan du välja mellan olika boendealternativ beroende på vad du föredrar. Vill du hyra en privat lägenhet eller ett rum går det bra, lättast är att få tips av skolan om seriösa företag. Vidare finns ett flertal boendealternativ, vilket passar dig som snabbt vill komma in i studielivet och lära känna andra studenter. De olika boendena är belägna på 1,5-13 kilometers avstånd till skolan och blir snabbt fyllda. Var därför ute i god tid om du föredrar detta alternativ.

FRITID

Prag har ett oändligt utbud av aktiviteter att göra på fritiden. Förutom otaliga caféer, barer, och restauranger så universitetet också stort antal studentföreningar både inom Andra Fakulteten och tillsammans med resten Charles University. Du som internationell student blir varmt välkommen av äldre studenter under Freshers Week och kommer snabbt in i gemenskapen.

Du som verkligen vill fokusera på plugget hittar flera bibliotek och andra bra studielokaler runt om Prag, varav ett är öppet dygnet runt (!). Men kom ihåg - man sprintar sig inte igenom ett maraton, och du tjänar verkligen på att ha det lite roligt utanför dina studier.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här