https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Läkarutbildning Lettland - Riga Stradins University

Studera till läkare eller tandläkare i Lettland på Riga Stradins Universitet

Drömmer du om att bli läkare eller tandläkare? Riga Stradins Universitet är känt för högklassiga akademiska studieprogram, högutbildade lärare samt att det är ett mycket modernt och dynamiskt universitet. De har ett mycket gott rykte i universitetsvärlden. Du som vill gå på ett universitet som dessutom är populärt bland svenskar har hittat helt rätt! Nästan 7000 studenter läser vid Riga Stradins Universitet, och ungefär 20% av studenterna kommer från andra länder än Lettland. Av dem är det hela 250 svenskar!

Utbildningarna på Riga Stradins Universitet passar dig som vill läsa en läkar-eller tandläkarutbildning med hög klass, men som kanske inte kommit in på motsvarande utbildning i Sverige. Universitetet har också utbildningar till sjuksköterska och fysioterapeut på engelska - hör av dig till EduPlanet så kan de hjälpa dig med mer information. Med en examen i medicin från RSU får du jobba i alla EU-länder samt i vissa andra länder så som till exempel Indien och ett antal delstater i USA.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

BARA MED EDUPLANET

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med oss får du:

 • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
 • Antagningsbedömning.
 • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
 • Webinar med all info om att läsa medicin utomlands.
 • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
 • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
 • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.

Kurser

LÄKARPROGRAMMET

Läkarprogrammet på Riga Stradins Universitet undervisas helt på engelska. Undervisningen är indelad i tre olika block där studenterna först läser teoretiska ämnen, sedan förberedande sjukdomslära inför praktiken och den tredje delen är den kliniska delen, det vill säga då studenterna får praktisera på sjukhusen. Inför den kliniska delen läser du också kurser i lettiska som ingår i undervisningsavgiften. Startdatum är september och februari varje år. Utbildningen är 6 år lång.

TANDLÄKARPROGRAMMET

Utbildningen till tandläkare vid Riga Stradins Universitet är på 5 år och motsvarar 300 ECTS. All undervisning sker på engelska, men inför den senare delen av utbildningen läser du också kurser i lettiska för att kunna prata med dina patienter. Studenterna som läser till tandläkare får både läsa generella medicinska ämnen samt specialämnen inom medicinsk tandvård. Efter avslutad utbildning kan studenten arbeta som tandläkare både i Sverige och inom EU. Startdatum är september och februari varje år. Utbildningen är 5 år lång.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Boende och Fritid

RIGA - ÖSTERSJÖNS BÄSTA STUDENTSTAD?

Riga är Lettlands huvudstad som ligger vid Östersjökusten. Staden grundades år 1201 och har idag cirka 740.000 invånare. Riga har mycket vackra äldre byggnader som ger staden dess karaktär. Här finns både medeltidsbyggnader och mer modern arkitektur och Riga har blivit ett allt mer populärt resmål de senaste åren. Riga kan sägas vara som en mix av Paris och Wien och här finns något för alla.

BOENDE

Många studenter väljer att bo i studenthostel till en början och väljer sedan efter år två att söka egen lägenhet. Det är både billigare och kanske trevligare att hyra en lägenhet för dig som skall stanna i Riga en längre tid. Riga är en studentstad, men bostadsmarknaden är mycket mer förlåtande än den i Sverige och nykomna svenskar brukar inte ha några större problem att hitta en lägenhet.
Många väljer att skaffa en rumskompis, vilket gör att kostnaderna blir ännu lägre.

FRITID

Riga Stradins University erbjuder ett antal aktiviteter för sina studenter, det finns ett stort antal studentföreningar och klubbar på campus som studenterna kan delta i, bland annat olika sportmöjligheter som basket, gym, cheerleading, tennis, pingis, gymnastik med mera.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här