https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Svenska Kraftnät
Svenska Kraftnät

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Åsbro

 • Längd

 • Lärosäte

  Svenska Kraftnät

 • Sista ansökningsdatum

  Mer information inom kort

 • Startdatum

  Mer information inom kort

 • Utbildningstyp

  Ingen information för tillfället

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Ingen information för tillfället

 • Examen

 • Kategorier:

  El & Elektronik

 • KontaktBenny Holgerson, 0582-83857, benny.holgerson@svk.se


Svenska kraftnät utbildning

KY-Anläggningsmontör

Bygga och underhålla ledningar på 48 meters höjd!

Här får du lära dig att bygga och underhålla ledningar från 400-400 000 Volt med tyngdpunkten på 130 000-400 000 Volt. Du kommer att arbeta med både trä och stålstolpar, skarva linor, reparera skador på kraftledningar.

Utbildningen är praktisk med teoretiska inslag, den leds av erfarna och kunniga instruktörer vid Svenska Kraftnät.

Utbildningen Anläggningsmontör - storkraftnätet, 40 KY-poäng, ger yrkeskompetens för att arbeta som montör med byggande och underhåll av kraftledningar och utomhusställverk för region- och stamnät (storkraftnätet 40-400kV). Utbildningen ger en dubbel kompetens, dels i att arbeta med kraftledningar, dels i att arbeta med utomhusställverk. Den dubbla kompetensen är ett krav från branschen och ökar flexibiliteten.

Kompetensen som utbildningen ger efterfrågas främst av entreprenadföretag som utför underhåll på storkraftnätet och bygger nya anläggningar, stationer och ledningar.

Utbildningen ger också kompetens att, efter viss komplettering med branschkurser, arbeta inom distributionsområdet.

Boende & Fritid

Knottebo är namnet på ett torpställe som fanns en bit in på 1900-talet. Här har Åsbro Kursgård vuxit fram och bedrivit utbildning sedan slutet av 1940-talet. På kursgården har arrangerats både civilpliktsutbildning och andra utbildningar och event inom elbranschen.

Aktiviteter i Åsbro

I motionshallen kan du spela bordtennis, styrketräna och bada bastu. Vill du röra på dig ute kan du spela fotboll, volleyboll, springa elljusspåret eller hinderbanan. Två kvällar i veckan har du tillgång till en stor idrottshall utanför Åsbro där du kan spela innebandy, fotboll m.m. På kursgården finns tillgång till biljardrum. Möjligheter för enklare bilreparationer och snickeri finns i verkstaden och snickarboden.

Så här bor du i Åsbro

Du som väljer att bo på kursgården, bor i ett enkelrum med säng och skrivbord bl.a. samt gemensamt samlingsrum, dusch/toalett. Vill du ta med dator finns uttag till Internet på alla rummen. TV-rum finns i flera byggnader. Här kan du titta på filmer och ett flertal parabolkanaler. Du har tillgång till tvättmaskin och torktumlare för att tvätta dina privata kläder. För en kostnad av 3 200 kr under de skolförlagda månaderna (7 st) ingår rumshyra med sängkläder och lunchmåltiden.
Matsal

I matsalen äter du dagens lunch, som består av riktig husmanskost, det behöver du för att orka klättra i stolparna! Frukost och middag kommer du att få möjlighet att köpa då och då, men det är tänkt att du ordnar det själv i det gemensamma köket på förläggningen.