https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Akademi Båstad Yrkeshögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Båstad, Distansutbildning

 • Längd

  300 YH-poäng (ca 2 år)

 • Lärosäte

  Akademi Båstad Yrkeshögskola

 • Sista ansökningsdatum

  16 augusti

 • Startdatum

  Januari 2021

 • Utbildningstyp

  Distansutbildning
  Yrkeshögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Yrkeshögskoleexamen

 • Kategorier:

  Jord, skog & trädgård

 • Kontakt

  Tel: 0431-772 18
  Mail: info@akademi.bastad.seAkademi Båstad

Akademi Båstad

Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder inriktningar som ekonomi, turism, försäljning, trädgård och vård. Alla är framtagna i samarbete med respektive bransch. Vi ser till att du kommer rätt in i näring... Läs mer

Kvalificerad trädgårdsanläggare, 300 YH-poäng


Vill du bli en skicklig trädgårdsanläggare med kompetens att anlägga såväl komplicerade som funktionella trädgårdsanläggningar? Då är det här utbildningen för dig – en utbildning där hantverkskunnandet är i fokus.

Den kommer att ge dig gedigna kunskaper och kompetenser, vilket gör dig till en kvalificerad trädgårdsanläggare.

Stor efterfrågan

Behovet av kvalificerade trädgårdsanläggare med inriktning mot nyproduktion av utemiljö har nästan aldrig varit så stort som nu. Det är en ständig brist på skickliga hantverkare, och efterfrågan kommer att öka i takt med ökat byggande och med kommande pensionsavgångar inom branschen.

Yrkesrollen som kvalificerad trädgårdsanläggare är komplex och kräver unika kunskaper och färdigheter. Därför rör sig utbildningen i gränslandet mellan det rena hantverkskunnandet och det strikt akademiska. Utbildningen går på djupet inom trädgårdsanläggningsämnet. Detta ger dig möjlighet att bli en skicklig hantverkare inom markbyggnad. Dessutom ger nyckelkursen Fördjupad växtkunskap dig spetskompetens inom det levande byggmaterialet och gör dig skicklig i att använda växter på rätt sätt.

Distansstudier och fysiska träffar

Distansstudier varvas med utbildningsträffar i både Båstad och Stockholm. Träffarna är en vecka långa vardera. Däremellan sker studierna på hemorten med streamade föreläsningar, litteraturläsning och olika uppgifter.

Genom LIA (lärande i arbete) får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och praktiska färdigheter i starkt samarbete med branschen, vilket också vidgar ditt nätverk i den gröna sektorn. LIA:n sker också företrädesvis på hemorten.

Om du har motivationen och drivet kommer denna yrkeshögskoleutbildning (YH) att göra dig till en eftertraktad, kvalificerad trädgårdsanläggare med båda händerna i jorden!