https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Internationella Båtskolan
Internationella Båtskolan

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  Se kurs

 • Lärosäte

  Internationella Båtskolan

 • Sista ansökningsdatum

  Se respektive kurs

 • Startdatum

  Se respektive utbildning

 • Utbildningstyp

  Fristående kurser

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Ingen information för tillfället

 • Examen

 • Kategorier:

  Båt, hav och sjöKurser hos Internationella Båtskolan

Över 2 500 nöjda deltagare Internationella Båtskolan är en del av Stenhardt Marin AB. Förutom egna arrangemang så levererar vi utbildningar genom bl a Bavaria Sverige, Navigationssällskapet och Medborgarskolan.

Det internationella består dels av att vi förutom de flesta av NFB:s kurser (Nämnden för Båtlivsutbildning), också arbetar med kurser inom Royal Yachting Association, RYA. Yachtmasterutbildningarna är en del av detta. Dels kan vi hålla kurser på andra språk än svenska. Kurser på engelska är numera rutin. Kurser på arabiska är en helt ny avdelning. Fler språk kommer att läggas till allteftersom efterfrågan växer

Förarintyg

Med förarintyg, det som höll på att bli ett nytt båtkörkort, öppnas en dörr med möjligheter. För dig som älskar båtliv är det den perfekta starten för ett liv på havet. Förarintyget ger dig baskunskaperna för navigation och sjömanskap för att föra en fritidsbåt i skärgården. Du slipper många problem och får ett roligare båtliv. Vår erfarenhet gör att du blir tryggare och säkrare på havet – det lovar vi!

Kursens innehåll

I kursen för förarintyg för båt (som höll på att bli ett båtkörkort) kombinerar vi både praktik och teori. Här får du lära dig att förstå sjökortet, metoder att hitta i och utanför utprickade farleder, förtöjning och ankring, regler för sjötrafiken, hur du förebygger problem samt reder ut bökiga situationer. Praktikpass ingår för att träna dina färdigheter och efter att ha avlagt förhör erhåller du förarintyget, som bland annat ger dig rabatt på försäkringspremien. Kurstid: 20 timmar Boka baskursen som öppnar upp nya möjligheter. Vi på Internationella Båtskolan hjälper dig med första steget!

Läs mer om kursen här


Kustskepparintyg

Kustskepparexamen, eller Kustskepparintyg som det egentligen heter

Lär dig hitta vägen utefter kusten på öppet hav, komma i kurs, fastställa din position och mycket mer med vår kustskepparexamen (= Kustskepparintyg). Vi har erfarenheten som gör att du lyckas. I och med ett nära samarbete med Navigationssällskapet kan vi alltid erbjuda dig mycket låga priser! I Kustskepparintyget, som ibland kallas Kustskeppparexamen, studerar vi regler för sjötrafiken mer detaljerat, och går igenom mörkernavigering lika noggrant som andra fartygs lanternor. Mörkerpasset är något som ingår i kurserna. Vi belyser dessutom också skattekonsekvenserna för några fartygskoncept, dvs. hur du sparar pengar.

Din kunskap tar dig längre

Vårt mål är givetvis att du ska lyckas med din kustskepparexamen där vi ger dig de bästa möjligheterna att göra just det. Efter att ha avlagt ett prov erhåller du kustskepparintyget, som ger dig rätt att föra skepp (minst 12 x 4 meter) för fritidsbruk. Utbildningen är fastställd av Nämnden för båtlivsutbildning Kurstid: 20 timmar teori, 6 timmar praktik. Gör som många andra och boka kustskepparexamen hos oss

Läs mer om kursen här


Manöverintyg för högfartsbåtar

För dig som ska börja köra en båt snabbare än 25 knop, är detta ett par intressanta dagar. Vi går igenom båtens reglage, manövermöjligheter och upptäcker att det inte alls båten som sätter gränserna för framfarten. Halva kursen är teoretisk, halva är praktisk övning. För dig som skall börja tävla i Offshoreklasserna med racerbåt är intyget obligatoriskt. Detta är en utbildning fastställd av Nämnden för båtlivsutbildning. Innehåll är bland annat: Utläggning, tilläggning och förtöjning, manövrar i låg fart fram- och baklänges, trimning av planingsläge och val av marschfart, omkörning genom svallvågor, giregenskaper och undanmanöver. Efter avklarad kurs kan du självständigt hantera en snabbgående båt under skiftande förhållanden. Observera att vi är i båten under hela kurstiden. Inget pratande i kurslokal om hur det är där ute, ut och pröva istället! Kurstid: Två dagar med kursbåt (4 deltagare). Med egen båt och två personer räcker en dag

Läs mer om kursen här


Fartygsbefäl klass VIII, tidigare Skepparexamen

Kurser efter ditt behov – vi ger dig möjligheterna att lyckas! Internationella Båtskolan ger dig en unik möjlighet att enkelt ta fartygsbefäl klass 8. Vi vet att alla har olika kunskapsbakgrunder, och därför har vi valt att anpassa kurserna efter behov – skräddarsytt för dig. Det ena utbildningspaketet är till för dig som redan har kustskepparintyg och den andra för dig som inte ännu har det. Det här gör det möjligt för dig som vill ta fartygsbefäl klass VIII snabbt och utan förkunskaper.

Kunskap som ger dig möjligheter

Oavsett om du vill arbeta som skeppare eller bli en bättre fritidsskeppare är den här utbildningen för dig. Vad blir du kvalificerad till? Efter vår kurs för fartygsbefäl klass 8 kan du vara skeppare på yrkesfartyg upp till 20 brutto. Öppna upp möjligheterna för ett nytt yrkesliv och öka dina kunskaper med oss. Gör en intresseanmälning och boka kursen idag!

Läs mer om kursen här


Yachtmaster

En Yachtmaster ska kunna ta över en båt var som helst och ta den med sin besättning vart som helst. Och vara en “safe skipper”. Utbildningen kan kompletteras så att du också får arbeta yrkesmässigt som skeppare på fartyg med bruttodräktighet upp till 200 och längd 24 meter. Certifikatet utfärdas av Royal Yachting Association (RYA) i Storbritannien

Läs mer om kursen här


Utsjöskepparintyg

Om du funderar på att ta din båt till Medelhavet, Storbrittannien eller hem därifrån förstås, är detta metoden att göra resan odramatisk och behaglig. Vi går igenom tidvattnets påverkan på din resa, liksom hur man beter sig i nya länder. En del matnyttigt om långresor i allmänhet brukar också dyka upp. Du kan passa på att ta Kanalintyget samtidigt. Kurstid: 20 timmar

Läs mer om kursen här


Fartygsbefäl klass VIII, tidigare Skepparexamen

En unik möjlighet att bli mer sjövan och gå djupare in i tekniken att segla – här är paketerbjudandet för dig! Våra seglingskurser är uppdelade i tre steg som gradvis ökar i kunskap och utförande. I seglarintyg 1 lär du dig grunderna, vilket gör att du kan segla på egen hand dagtid inne i skärgården. Vi går sedan djupare in i tekniken och övar mer på trimming i steg 2. Till sist i steg 3 tränar vi segling utomskärs och arbetar med segeltrimming samt spinnaker. Här ingår också en tripp i mörker.

Kursens innehåll

Beroende på förkunskaper finns det alltid en seglingskurs som passar dig, där steg 1 inte har något krav för detta. Innehållet i kurserna är en perfekt blandning av teori och praktik – allt i ett. Här lär du dig allt från säkerhet och ansvar till förtöjning och att beslå segel. Seglingskurserna är utbildningar fastställda av Nämnden för båtlivsutbildning. Boka din seglingskurs online. Vi har alltid nöjdhetsgaranti på våra kurser! Välkommen! Steg 1 och 2 arrangeras på båtar av familjestorlek eller på Najad 440 Divina Aurora. Steg 3 sker på Najad 440 Divina Aurora. Kurstid: Fyra dagar.

Läs mer om kursen här


SRC, Short Range Certificate (tidigare VHF-intyg)

SRC-kursen ger dig all kunskap du behöver för att använda en VHF-radio och att söka tillstånd för den. Det är en av delkurserna till Fartygsbefäl Klass VIII, men den kan självklart tas separat. Efter avklarad kurs kan du använda en VHF-radio och prata med båtar, brovakter, slussvakter och kustradiostationer hur mycket du vill. Och kalla på hjälp om det behövs också, förstås. Kurstid: En dag

Läs mer om kursen här


Radarintyg

Vi går igenom hur radarn arbetar rent tekniskt, varför den inte alltid visar det vi vill och hur vi använder den för att navigera och undvika närsituationer med andra båtar. Vi börjar med en teoridel och åker sedan ut och övar. Det är normalt att vi under ett pass försöker köra på grund, köra upp på land och krocka med minst en Finlandsfärja. Men efter några timmar så har du kommit på hur det ska vara. Efter avklarad kurs kan du navigera och undvika kollision med hjälp av radar i måttlig fart. Nu behövs bara timmar bakom skärmen! Kurstid: En dag. Ibland får vi dela upp praktiken på flera dagar.

Läs mer om kursen här