https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1615534649/us/fvl6kntjqose28xx9vsh.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1615534909/us/perkqzylj8jep1ueug8v.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Cepheus Institutet

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  Se respektive kurs för mer information

 • Lärosäte

  Cepheus Institutet

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande

 • Startdatum

  Se respektive kurs för mer information

 • Utbildningstyp

  Kurs

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Ingen information för tillfället

 • Examen

  -

 • Kategorier:

  Personlig utveckling & Terapi

 • Kontakttel 08-23 82 28
  cepheusinstitutet@gmail.com


Kurser hos Cepheus Institutet

Beskrivning

Cepheus Institutet är ett utbildnings- och behandlingscenter för komplementär medicin, psykoterapi och personlig & andlig utveckling. Vi arbetar med personlig utveckling, samtalsterapi, psykoterapi, homeopati, örtmedicin, energibalansering, stresshantering, avslappning, zonterapi, massage och frigörande andning.

Deltagarantalet på våra kurser är medvetet begränsat för att kunna ge bättre kvalitet på utbildningen, och större utrymme för den individuella utvecklingen.

Möt dig själv. Personlig och andlig utveckling

Vår utlandskurs förlägger vi till pittoreska Nerja, precis vid Medelhavets strand med subtropiskt klimat ligger denna pärla. Här kan du slappna av och få tillgång till ditt inre med hjälp av meditation, andlig fokusering, frigörande rörelse, kroppspsykoterapeutiska övningar m.m. Vi mediterar både inomhus och ute i naturen, vi promenerar i bergen, solar och badar, reflekterar och tar till oss nya insikter. Vi speglar vårt inre i det yttre och återhämtar kraft från naturen. Resor november och mars/april.

Prova på weekend - andlig och personlig utveckling för bättre relationer

En helg fylld av glädje, inspiration, insikter och ökad självkänsla! Denna helg får vi lära oss mer om vad som egentligen styr våra relationsmönster, hur vi kan förändra våra vanor och få större tillgång till glädje, kreativitet och därmed leva det liv som vi drömmer om. Löpande kurser

Diplomerad Samtalsterapeut på Esoterisk grund 3 År

Samtalsterapiutbildning med helhetssyn. För dig som vill arbeta med samtalet som verktyg men ändå har en holistisk syn på terapi. Grundläggande föreläsningar och studier i psykiatri. Du lär dig att lyssna med din intuition och lyssna mellan raderna. Processinriktat och gruppdynamiskt arbete. Egen individuell terapi på Institutet krävs för att bli godkänd och diplomerad. Start höst el vårtermin.

Esoterisk Healing: Energimedicinutbildning med personlig utveckling 3 År

Har du en känsla av att vi bär på oupptäckta resurser och krafter i den inre medvetenheten, kunskap som skulle kunna förändra ditt liv här och nu. Då kan vi erbjuda en efterlängtad och unik möjlighet för dig som verkligen önskar att genom healingenergi hjälpa både dig själv och andra människor till hälsa, balans och harmoni. Start höst el vårtermin

Diplomerad Helhetsterapeut (Holistisk Medicin) 3 År

Mycket bred utbildning med helhetssyn på hälsa. Vi ser på människan ur ett fysiskt, psykiskt, andligt och socialt perspektiv. Kursen lägger stort fokus på personlig och andlig utveckling och därmed ökad medvetenhet. Samtal och grupprocesser löper som en röd tråd genom hela kursen. Start höst el vårtermin

Medicinsk Qigong enligt Biyun metoden

Medicinsk qigong är en behandlingsmetod inom kinesisk medicin (TKM), som utgår från en helhetssyn. Varje del av människan betraktas som en del av samma helhet som binds samman i ett energisystem (meridianer). Inga skarpa gränser dras mellan den fysiska kroppen, själen och psyket. Löpande helgkurser.

Weekendkurs i självutveckling:

Möt dig själv - befria dig från negativa blockeringar och rädslor. Vi går ofta omkring med negativa föreställningar om oss själva och omgivningen som hindrar oss från att helt och hållet uppleva glädje och helhet i våra liv. Löpande kurser.

Stresshanteringskonsult 1 år

Vi har lång erfarenhet av stressrelaterade sjukdomar och dess följdtillstånd. Du lär dig förstå och hantera din egen stress i första steget. Varför vi drabbas av stress. Nu kan vi hjälpa oss själva och andra till harmoni och glädje genom metoder som dokumenterat har mycket god effekt på stress och stressrelaterade sjukdomar. Start höst el vårtermin.

Massagekurs med Helhetssyn 1 år

Klassisk massage och avslappningsmassage, kroppsläsning, ergonomi, ansiktsmassage, artikulering och fotmassage m.m. Start höst el vårtermin.

Om skolan

Vi förespråkar, undervisar och behandlar utifrån helhetsperspektivet, vilket vi ännu så länge är ganska ensamma om, trots att forskning och undersökningar med stor tydlighet visar att sjukdomar ofta har ett mycket komplext orsakssammanhang. Undervisningen och behandlingarna på Cepheus Institutet ser till hela människan och just därför har våra metoder rönt stor framgång. Våra fina kurs och behandlingslokaler ligger i ett 1600-talshus i historierika Gamla Stan i Stockholm.