https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Kungliga musikhögskolan
Kungliga musikhögskolan

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

 • Lärosäte

  Kungliga musikhögskolan

 • Sista ansökningsdatum

  15 april

 • Startdatum

  HT

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Ingen information för tillfället

 • Examen

 • Kategorier:

  Musik

 • Kontaktantagning@kmh.se
  08 - 16 32 00


Utbildningsprogram vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Som student vid Kungl. Musikhögkolan i Stockholm (KMH) är du en av drygt 600 som utbildas varje år inom bland annat folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion, liksom i olika lärarutbildningar med inriktning musik.

Till den stora ”KMH-familjen” hör också den klassiska instrumental- och kammarmusikutbildningen vid Edsbergs slott.

Som enda fristående musikhögskola har KMH rätt att utfärda ämneslärarexamen, både för grundskolans åk 7-9 och för gymnasieskolan.

En utbildning vid KMH är en värdefull grund för en yrkesverksamhet i musiklivet: en stor del av våra tidigare studenter arbetar idag med musik i en eller annan form.

Din personliga utveckling och mötet mellan lärare och student står i fokus under hela din utbildning på KMH. Det innebär att du har stora möjligheter att själv välja din utbildningsväg utifrån din hemmahörighet i ditt utbildningsprogram och vid en av KMH:s sex institutioner.

Antagningsprov gäller till de flesta utbildningsprogram. För att hävda dig i konkurrensen kan du behöva gå någon form av förutbildning, t.ex. folkhögskola eller kurser vid anan högre musikutbildning.

KMH är en central mötesplats för musik och musikliv. På KMH får du goda möjligheter att möta ledande artister och pedagoger och tillfällen till tvärkonstnärligt och tvärvetenskapligt utbyte mellan olika musiktraditioner och arbetssätt. KMH har också ett livligt samarbete med organisationer, institutioner och näringsliv både i Sverige och internationellt.

Med 200–250 egna konserter och andra evenemang årligen är KMH en av Stockholms större kulturarrangörer. Nästan varje dag erbjuds allmänheten möjlighet att njuta av symfoniorkester, folkmusik, jazz, körsång, kammarmusik och mycket mer.