Vill du få tips på fler passande utbildningar inom Turism & Service?

Fyll i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'. Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Koordinator inom besöksnäringen, 400 YH-poäng

Vår utbildning ger dig kunskap och verktyg som gör att du kan hitta ditt drömjobb! Utbildningen gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden där efterfrågan av utbildad personal är stor. Ditt framtida yrke kan t.ex. vara inom projektledning, eventproduktion eller hotelldrift.

Utbildningen är indelad i kurser utifrån yrkesområden inom besöksnäringen för att skapa en helhetsbild för området. Utbildningen inleds med grundläggande kunskaper inom bland annat turism, ekonomi och marknadsföring, vilket ger en bred kunskapsbas att utvecklas från. Detta i kombination med fyra LIA-perioder ger dig en helhetssyn, praktisk erfarenhet och ett brett nätverk. Under utbildningens sista del sker en individuell fördjupning som ger spetskompetens för arbete i branschen.

Efter examen kan du t.ex. arbeta inom turismutveckling, projektledning, eventproduktion, hotelldrift eller marknadskommunikation. Under utbildningen fokuseras det även en hel del på mjuka värden så som service och attityd/inställning.  Du erbjuds även att genomföra en s.k. DISC-analys. Denna hjälper till att bättre förstå sig själv och andras beteenden. DISC är ett av världens mest använda personlighetsverktyg för att utveckla människors självkännedom och kommunikation.

Lärande i arbete (LIA)

Under 28 veckor kommer du att utbildas på olika företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper praktiskt. LIA fördelas över fyra perioder som gör att du utbildas och utvecklas inom flera inriktningar/nivåer. Akademi Båstad Yrkeshögskola har lång erfarenhet av Yh-utbildning och samarbetar med många ledande företag, vilket skapar ett värdefullt kontaktnät. Vår utbildning är en väl inarbetad rekryteringsbas för branschen och samarbetar med många ledande företag, vilket skapar ett värdefullt kontaktnät. Vår utbildning är en väl inarbetad rekryteringsbas för branschen.

Vad kan man jobba med efter utbildningen?

Då det är en bred utbildning finns många olika jobbutgångar. Det innebär också att du inte bara måste välja ett yrke. De som gått utbildningen jobbar idag bl.a. som projektledare inom event, marknadsassistent, turismutvecklare, konferensansvarig eller inom reception och bokning. Sista terminen gör den studerande en individuell fördjupning inom ett område som lockar.

Utbildningen öppnar många olika dörrar!

Våra innevarande studerande har framfört följande fördelar med att studera på KOORDINATOR INOM BESÖKSNÄRINGEN:

  • Vi har drivit utbildningen länge och har ett väl inarbetat nätverk (en student träffar ca 120 personer/företag under sina 80 utbildningsveckor).
  • De kursansvariga kommer från näringslivet.
  • En liten skola där vi ser alla studerande och skolans personal är dagligen anträffbar.
  • Alla erhåller ett personlighetstest och för tillfället använder vi oss utav DiSC-profilen.
  • Fyra LIA-perioder ute i näringslivet.
  • De studerande får genomföra en hel del live-projekt.
  • Vi erbjuder löpande studerandesamtal.

Sociala medier

Följ oss gärna på; 
- Facebook: https://www.facebook.com/koordinator.besoksnaringen/
- Instagram: koordinator_besoksnaringen

 

 

Läs vår studentblogg
Ställ en fråga