https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095695/us/gdymf3yyctxppatenfrz.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095586/us/suz55rrazzlpg8y02dwc.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095445/us/mgxc7pqr2o6zqgcwalij.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1606474228/us/rwgcirkqfbiksnnwouef.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412341/us/waztxtibxbtgek3gqmk7.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1608119246/us/oci1shzjkag6gx42t1xb.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095335/us/igemfsbg4fm09ifnvfnn.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095221/us/tyodxznantzil5jjobjf.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1610095096/us/hs20wb7zlspwprpiwvun.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1609412432/us/lmgrcadk0ej6lmn9xexj.jpg
Konstskolan Basis

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  1 År

 • Lärosäte

  Konstskolan Basis

 • Sista ansökningsdatum

  17 Maj

 • Startdatum

  Augusti

 • Utbildningstyp

  Konst & Kulturutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Se utbildarens hemsida

 • Kategorier:

  Konst & Hantverk

 • Kontakt08–642 44 13, maria.saveland@studieframjandet.se


Konstnärlig grundutbildning

Konstnärlig grundutbildning är en eftergymnasial heltidsutbildning som är förberedande inför högskola då den ger en god grund för att söka vidare studier inom konst, design och andra kreativa yrkesområden. Ämnena som innefattas är teckning, kroki, skulptur, måleri, grafik, akvarell, konsthistoria, grafiskdesign och illustration samt tematiskt arbete med handledning i både gemensamma och individuella konstnärliga proceser, vilket allt sammantaget utvecklar seendet och förmågan till konstnärlig gestaltning.

Ämnen

Teckning: Teckning är grunden för alla kreativa yrken och belyser bildframställningens ABC. Eleven lär sig grundkunskaper som perspektiv,proportioner, anatomi, komposition, figuration, material, metod m.m.

Kroki: Vi tecknar efter modell och tränar därigenom förståelsen för anatomi och figurframställning. Det personliga uttrycket fördjupas i dialog med läraren.

Måleri: Modell- och stillebenstudier utmanar och skärper seendet. Det är en utgångspunkt för samtal kring bildens verkningsmedel. Begrepp inom färg och form blir till verktyg i det konstnärliga arbetet. Idébaserade övningar öppnar vägar till den subjektiva bildvärlden. Inom kursen finns också avsatt tid för själständigt arbete och för fördjupning i de måleriska teknikerna för att kunna utveckla egna projekt.

Skulptur: Eleven modellerar huvudsakligen efter modell, vilket utvecklar en förståelse för rummet, ljuset, skalor, proportioner och de tre dimensionerna. Man får också lära sig formtagning och gipsavgjutning.

Projektvecka: Varje läsår genomförs en gemensam projektvecka för grundåret och fördjupningsåret. Veckan syftar till att ge erfarenhet av ett tematiskt processarbete tillsammans med andra.

Grafik: Eleven får lära sig grundläggande tekniker som djuptryck (koppar) och högtryck (linoleum) samt orientering i tryckets historia.

Akvarell och Blandteknik: Vi arbetar efter bild, stilleben, porträtt. Gör formövningar och collage samt går igenom färglära. Eleven arbetar även med eget bildkomponerande.

Konsthistoria:  Den västerländska samtidskonsten belyses utifrån historiska tillbakablickar och kulturella influenser . Besök av yrkesverksamma konstnärer och designers.

Grafisk design & Illustration: Vi jobbar både för hand och digitalt. Vi går igenom typografi och bokstavshistoria samt vad som händer just idag inom området. Orientering i datorprogrammen Illustrator, Photoshop och In Design. Fokus ligger på det konstnärliga och kreativa i arbetsprocessen.