https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Gerlesborgsskolan
Gerlesborgsskolan

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Gerlesborgsskolan i Bohuslän
  Tel: 0523-517 10 eller 070 245 48 07
  Mail: info@gerlesborgsskolan.se

  Gerlesborgsskolan Stockholm
  Tel: 079- 329 90 93
  Mail: stockholm@gerlesborgsskolan.se Gerlesborgsskolan

Gerlesborgsskolan

2-årig konstnärlig grundutbildning på heltid i Gerlesborg och Stockholm. Fristående konstkurser och utställningar i Gerlesborg och Stockholm. Konserter, utställningar och residens samt barn och unga v... Läs mer

Konstnärlig grundutbildning

  

Hos oss på Gerlesborgsskolan kan du gå en konstnärlig grundutbildning på heltid i två år. Varje år startar vi två utbildningar, en i Bohuslän och en i Stockholm. De syftar till att utveckla och fördjupa ditt individuella konstnärskap och förbereda dig för högskolestudier inom det konstnärliga fältet.

Många av Sveriges mest framstående konstnärer har studerat hos oss – bli en dem

Många av konstnärerna vars verk du hittar på museer, gallerier och biennaler runt om i världen har gått sin grundutbildning på Gerlesborgsskolan. Efter studierna hos oss har de gått vidare till en konstnärlig högskola.

Om du vill bli en aktör inom det konstnärliga fältet – exempelvis konstnär, designer, arkitekt, serietecknare, grafisk formgivare, bildlärare eller skapa dataspel – får du de bästa förutsättningarna för att ta dig vidare till högre studier efter två år hos oss.

Fördelar med att studera hos oss

Under dina två år på Gerlesborgsskolan får du kunskap och erfarenhet av att arbeta med olika material och metoder. Du arbetar konstnärligt under vägledning av våra lärare som själva är professionella konstnärer. Våra föreläsningar ger dig en bas i konsthistoria, samtidskonst och konstteori.??Du får stöd i att sätta samman en portfolio där du presenterar dina verk. Portfolion använder du när du presenterar dig för exempelvis en gallerist, men framförallt när du söker till en konstnärlig högskola.??Du lär dig presentera ditt arbete i grupp och att diskutera både ditt eget och andras arbeten på ett fördjupande och utvecklande sätt. Du lär dig metoder för att planera och genomföra dina projekt. Andra fördelar med att studera hos oss är att du skapar ett nätverk med dem som kommer bli dina framtida kollegor.

Ska jag välja Bohuslän eller Stockholm?

Utbildningarna är likvärdiga. Du får möjlighet att arbeta med olika material och tekniker under handledning av yrkesverksamma konstnärer. På båda utbildningarna gör vi en internationell studieresa varje år. Under ditt andra år får du möjlighet att göra en egen separatutställning på skolan.

Det unika med utbildningen i Gerlesborg, Bohuslän

Utbildningen i Bohuslän ligger havsnära norr om Göteborg mellan Smögen och Fjällbacka. Skolan har sammanlagt 40 studerandeplatser fördelat på två årskurser. Du får en egen ateljéplats och det är enkelt att hitta bra och prisvärt boende i byn eller i skolans internat. Att studera i Bohuslän passar dig som tycker om att vistas i naturen och vill leva i ett mindre samhälle med sprudlande kulturliv. Platsen är känd för att vara en kreativ mötesplats för konst, hantverk, musik, teater och dans.??För frågor om utbildningen i Bohuslän: 070-245 48 07, info@gerlesborgsskolan.se

Det unika med utbildningen i Stockholm

Utbildningen i Stockholm ligger i Hjorthagens gamla skola, som är en vacker gul träbyggnad från 1900-talets början. Här får du en egen ateljéplats i en av våra åtta stora ateljéer. Skolan har sammanlagt 74 studerandeplatser fördelat på två årskurser. Att studera i Stockholm passar dig som trivs i storstaden och kan ta del av dess rika kulturutbud.??För frågor om utbildningen i Stockholm: 079-329 90 93, stockholm@gerlesborgsskolan.se