https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618408304/us/au7zldosfceiktvf6mmq.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1613482465/us/fu9jvhvwkcvei1gdtdo1.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1618390309/us/bw7zejxq04r5bnttn51k.gif
Göteborgs universitet

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Göteborg

 • Längd

  3 år

 • Lärosäte

  Göteborgs universitet

 • Sista ansökningsdatum

  20 April 2018

 • Startdatum

  HT 2018

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Områdesbehörighet 8

 • Examen

 • Kategorier:

  Geografi & Historia

 • Kontakt

  Frida Sjöström
  Telefon: 031 - 786 4701 Konservatorsprogrammet

Är du intresserad av kulturföremål och ser en utmaning i bevarandet av dem? För att hålla kulturarvet tillgängligt för alla krävs ett omfattande och kontinuerligt konserveringsarbete. Läser du konservatorsprogrammet kan du kombinera konstnärligt intresse och handlag med naturvetenskapliga och kulturvetenskapliga kunskapsfält.

http://www.conservation.gu.se/digitalAssets/824/824681_kajsa_rock_o_atelj__1.jpg

Du lär dig hur man undersöker, vårdar och bevarar kulturföremål och får både teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter. Utbildningen ger dig en gedigen tvärvetenskaplig kompetens och leder till kandidatexamen, genom programmets yrkesinriktning får du därmed en bred bas för att arbeta som konservator. Förnärvarande pågår en revidering av programmet som innebär att på kandidatnivå ges en bred allmän inriktning som också är behörighetsgivande för fördjupade studier inom skilda konserveringsinriktningar på masternivå vid Institutionen för kulturvård eller vid våra samarbetspartners internationellt. I samband med revideringen planeras fördjupade studier på masternivå inom måleri med start Ht-2019. Andra materialinriktningar planeras också att ges framöver.

Möjlighet finns även att studera andra materialinriktningar på masternivå vid våra samarbetspartners.

Undervisningsformen är varierad och anpassad till olika slags lärandemål. En del kurser ges i traditionell föreläsningsform och berikas med flera studiebesök, exkursioner och fältarbeten. Andra kurser är upplagda som fallstudier och hämtar sina exempel från konserveringspraxis i omvärlden.

Arbetsområden

Konservatorer arbetar med aktiv eller förebyggande konservering inom olika specialområden. Många konservatorer arbetar på museer eller andra offentliga institutioner, medan andra finns inom den privata sektorn. Arbetsmarknaden är i hög grad internationell.