https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Kulturama
Kulturama

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  40 veckor, 2 terminer deltid

 • Lärosäte

  Kulturama

 • Sista ansökningsdatum

  22 mars 2021

 • Startdatum

  23 aug 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Examensbevis Klassisk sång

 • Kategorier:

  Musik

 • Kontakt

  Konstnärlig ledare
  Eva Österberg
  Tel: 010-157 63 10 / 073-376 19 10
  Mail: eva.osterberg@kulturama.seKulturama

Kulturama

På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida konstnärlig utövare inom scenkonst, musik och bild. Kulturama ... Läs mer

Klassisk sång - deltid

Vill du uttrycka dig genom sång och utforska din sångrösts möjligheter? Då är detta deltidsutbildningen för dig! Här kommer du att utveckla din röst och fördjupa dina kunskaper inom en repertoar i olika genrer; från klassisk sång till visa och musikal. Vi lägger också stor vikt vid att du ska utvecklas som person och artist, vilket sker i mötet med både lärare och dina klasskamrater.

Vår undervisning

Undervisningen på utbildningen Klassisk sång- deltid fokuserar på sångteknik, interpretation (tolkning av text och musik),instudering med pianist, brukspiano och scenframställning.

Efter avslutat läsår har du utvecklats som sångare och har kunskaper för att gå vidare till Klassisk Sång heltid eller Operastudion.

Alla våra lärare och musiker har en lång pedagogisk erfarenhet och är välutbildade inom den klassiska musiken. Du kommer med andra ord att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning som gör att du kommer att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar

Produktioner

Under läsåret arrangeras ett flertal konserter, från lunchkonserter och romansaftnar till kyrkokonserter.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. För våra studerande på klassisk sång har vi sex sångsalar, en körsal och tio övningsrum för musik och sång till förfogande.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Kulturamas heltidsutbildning i Klassisk sång eller annan utbildning.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.