Vill du utveckla dig inom kockyrket och få den kunskap, både teoretiskt och praktiskt, som branschen behöver, då är Kitchen Manager rätt för dig! Restaurangbranschen är i stark utveckling, antalet gäster som äter ute ökar och de förväntar sig hög kvalité på maten och de vill ha en positiv upplevelse!
Enligt Visita behövs ca 50 000 personer i branschen de närmaste åren och då är det kvalificerade kockar som speciellt efterfrågas. Vi har arbetat nära branschen och skapat en utbildning som uppfyller de krav branschen ställer på en medarbetare som kan ta rollen som Kitchen Manager.
Sverige befinner sig i en fantastisk utveckling inom gastronomi. Många reser till Sverige för att få en upplevelse av det nordiska köket och våra råvaror. Utvecklingen präglas av höga ambitioner, vilka återspeglats i det ökade antalet svenska Michelinstjärnor. Men det saknas kockar och speciellt kompetenta kockar. Det finns stora möjligheter till utveckling och karriär för dig som har ambitioner att bli en Kitchen Manager och arbeta i denna spännande bransch.
Kitchen Manager vänder sig till dig som har arbete eller är mellan jobb och vill vidareutvecklas. Genom de teoretiska kurserna ges den studerande kunskap som krävs för att arbeta som Kitchen Manager och genom de valbara kurserna ges de färdigheter i hantverksskicklighet som efterfrågas.
Utbildningens upplägg
Akademi Båstad Yrkeshögskola har tagit fram denna utbildning i samarbete med restauranger inom den högre gastronomin. Vi har tagit fram teoretiska och praktiska kurser som motsvarar den efterfrågan restaurangerna idag har.
Utbildningen kommer att vara delvis på distans vilket innebär att du kan arbeta under utbildningen utom 3 dagar i månaden då du är på plats i Båstad. Dina egna studier planerar du själv och kommunikation med skolan sker via lärplattform.
Några exempel på köksmästare och restauranger som deltagit i framtagningen av Kitchen Manager:
- Titti Qvarnström Mat och möten i Malmö
- Kathrin Baake, Bloom in the park i Malmö
- Gustav Knutsson, Bhoga i Göteborg
- Tobias Millqvist Orangeriet NorrvikensTrägårdar i Båstad
- Nina Christensson, Smak, Bastard och Slagthuset MMX i Malmö
Läs gärna mer om oss och utbildningen i tidningen Besöksliv!