https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
Skandinaviska Kiropraktorhögskolan
Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Fakta

Kontakt

  • KontaktTelefon: 08-27 90 05
    info@kiropraktorhogskolan.se


Plugga till kiropraktor – gör skillnad

Antalet kiropraktorer i Sverige växer långsamt och samtliga nyexaminerade har idag arbete inom sex månader efter avslutad utbildning enligt SACO:s senaste rapport. På Skandinaviska Kiropraktorhögskolan rustar vi dig med rätt kunskaper!

Kiropraktorprogrammet i Stockholm är en femårig heltidsutbildning där teoretisk kunskap varvas med praktisk träning. Under utbildningen läser du ämnen som anatomi, fysiologi, idrottsmedicin och näringsfysiologi och i årskurs 4 och 5 praktiserar du dina kunskaper på högskolans klinik. Utbildningen är legitimationsgrundande.

Högskolans inriktning: Diversified-modellen

Skandinaviska Kiropraktorhögskolans utbildning karakteriseras av höga krav på vetenskaplig evidens. Vi jobbar utefter den kiropraktiska inriktningen, Diversified-modellen, som är den i särklass mest etablerade tekniken på kiropraktorskolor runt om i världen och också den vetenskapligt mest utforskade. Kiropraktisk justering enligt Diversified-modellen utgör skolans kärnteknik.

Varför kiropraktor?

Kiropraktor är ett yrke för dig som gillar människor och människokroppen. En nyutexaminerad kiropraktor har dessutom lätt att få jobb, bra betalt och stor frihet att starta egen verksamhet eller göra internationell karriär. Läs mer om kiropraktorernas ljusa framtid.

Undervisningen består av:

  • Föreläsningar som förmedlar teoretisk kunskap.
  • Seminarier som ger utrymme för diskussioner och egna reflektioner kring olika frågeställningar. Ett viktigt moment för den djupare förståelsen.
  • Laborationer där praktiska färdigheter övas och diskuteras.
  • Grupparbeten för att stimulera studenternas förmåga till samarbete och eget kunskapsinhämtande.
  • Inlämningsuppgifter samt uppsatsarbete med redovisning och opposition som ökar förmågan att hitta information, sammanställa data samt genomföra kritiska analyser.
  • Praktiskt arbete på patientkliniken för att utveckla färdigheter i patientomhändertagande.

Studentintervjuer

 
"Jag vill kunna hjälpa folk att prestera bättre genom att ge dem bättre funktioner i kroppen. Tidigare har jag jobbat med kost och träning, kiropraktiken blir mitt tredje verktyg. "

 Josephine Tjernström, student

Läs mer om vad våra tidigare och nuvarande studenter tycker om programmet

Kiropraktorlegitimation

Efter kiropraktorprogrammets fem år krävs ytterligare ett år av praktiktjänstgöring för att bli legitimerad kiropraktor. Med en kiropraktorlegitimation kan du sedan jobba inom svensk hälso- och sjukvård eller utomlands (vissa kompletteringar kan krävas, kolla vad regelverket säger i det land du är intresserad av att jobba i).

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan är normgivande för svensk kiropraktorlegitimation. Läs mer här.

Nya fräscha lokaler

Efter 25 år i Råsunda har Skandinaviska Kiropraktorhögskolan nu flyttat in på Karolinska Institutets campusområde, som ett steg i målsättning att vara världsledande inom högre utbildning av kiropraktorer.

"Det här innebär många fördelar för oss. Vi kan ta emot fler studenter i ändamålsenliga lokaler och vi får möjlighet att bedriva vår verksamhet nära den världsledande forskningen och utbildningen vid Karolinska Institutet."
Rektor Gordana Gedin