https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
Karlskoga Folkhögskola
Karlskoga Folkhögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Karlskoga, Distansutbildning

 • Längd

  1 termin - 2 år

 • Lärosäte

  Karlskoga Folkhögskola

 • Sista ansökningsdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Startdatum

  Se utbildarens hemsida

 • Utbildningstyp

  Folkhögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Se utbildarens hemsida

 • Kategorier:

  Pedagogik
  Data, IT & grafik
  Friskvård & Hälsa

 • Kontakt

  Växel: 0586-64600
  Mail: info@karlskogafhs.seKarlskoga Folkhögskola


Ge dig själv tid, fokus och utrymme att göra det du verkligen brinner för. Vi erbjuder en stimulerande studiemiljö med internat, där du får möjlighet att utvecklas som människa och skapa vänner för livet. Välkommen!

Bild & Form – Konstnärlig grundutbildning

Utbildningen ger dig en grundläggande estetisk kompetens, som är användbar inom många yrken och för dig som vill gå vidare till högre utbildningar inom området.

Du kommer att få prova på olika tekniker inom måleri och keramik, samt arbeta undersökande och processinriktat. Genom ämnet Visuell kommunikation lär du dig grunderna för att kunna använda bilder, färger och former för att förmedla och förstå budskap. Ämnet konst och kulturorientering behandlar bildens historia och kulturyttringar. Vi gör även minst två konstresor under året där vi besöker aktuella arenor för samtidskonst och kultur.

Läs mer om kursen här

Budoutbildning

Budo strävar efter att skapa balans, harmoni och en mer hållbar och positiv människa. När man mår bra och är hälsosam orkar man mer. Man får helt enkelt bättre förutsättningar för att leva ett gott liv och bli en bättre medmänniska. Många budoutövare uttrycker stor tacksamhet gentemot de positiva ”spinoff effekter” som träningen ger. Dessutom är budo fantastiskt intressant, spännande och roligt!

Den typ av budo som utövas vid Karlskoga folkhögskola är jujutsu. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda jujutsu i äldre såväl som yngre tappning.

Läs mer om kursen här

Fritidsledarutbildning

Utveckla ditt ledarskap och få kunskap om människors beteende, ungdomskultur, projektarbete, hälsopedagogik och friluftsmetodik. Lär dig att leda och aktivera barn och ungdomar med fokus på ett främjande arbetssätt. Under utbildningens gång ges kunskap och verktyg för att bedriva projekt, både med och för ungdomar och barn.

Du som väljer denna yrkesutbildning bör ha lätt för att ta initiativ och samarbeta med andra. Efter utbildningen finns behov av dina kunskaper på fritidsgårdar, i kyrkor, skolor, studieförbund, kriminalvård, ideella föreningar eller organisationer för olika funktionsvariationer m fl.

Läs mer om kursen här

Kursen ges även på distans, läs mer här

Musikproduktion – Ljudteknik

Musikproduktion-Ljudteknik är en utbildning för dig som vill lära mer om musikproduktion, låtskrivande och ljudteknik.

Utbildningen sker i vår förstklassiga studiomiljö, med flertalet studios, demorum, produktionsrum tillgängliga för dig sju dagar i veckan mellan kl 08:00- 01:00. Merparten av utbildningen är gemensam med vår utbildning Musikproduktion-Studiomusiker. Utöver det läser du specialinriktade kurser inom Ljudteknik.

Läs mer om kursen här

Musikproduktion – Studiomusiker

Musikproduktion-Studiomusiker är en utbildning för dig som vill lära mer om ensemblespel, musikproduktion, musikteori och arrangering.

Utbildningen sker i vår förstklassiga studiomiljö, där finns studios, demorum, repetitionsrum tillgängliga för dig sju dagar i veckan mellan kl 08:00- 01:00. Merparten av utbildningen är gemensam med vår utbildning Musikproduktion-Ljudteknik, utöver det läser du specialiseringskurser med inriktning på Musikproduktion-Studiomusiker.

Läs mer om kursen här

Webbdesign & Webbutveckling

Webbdesign & webbutveckling är en bred grundutbildning vänder sig till dig som vill ha en framtid inom webbyrå, reklambyrå, kommunikationsbyrå eller annan liknande yrkesverksamhet.

Utbildningen är uppdelad i tre kunskapsområden: Grafisk Design, Webbutveckling / Programmering och Teori.

Läs mer om kursen här

Kursen ges även på distans, läs mer här