https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080662/us/oxi6ojmpek5gwkt4be4f.jpg
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1642154358/us/husql7w6xgri9dl61kvy.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto,f_auto,fl_lossy/v1640080861/us/lxnptlcposq8zsrbkxgh.jpg
Stockholms universitet
Stockholms universitet

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  3 år

 • Lärosäte

  Stockholms universitet

 • Sista ansökningsdatum

  15 april 2020

 • Startdatum

  HT 2020

 • Utbildningstyp

  Universitet & Högskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Kandidatexamen i Kemi

 • Kategorier:

  Fysik & Kemi

 • Kontakt

  Helena Bergman
  Studievägledare i Kemi

  Mail: exp@kol.su.seKandidatprogram i Kemi

Vad har en tugga äpple med kemi att göra? Mer än du tror! Ett äpple är inget annat än en samling kemikalier som socker, stärkelse och olika oljor. Om alla naturliga produkter består av kemikalier, kan vi då leva ett kemikaliefritt liv? Denna fråga och många andra får du möjlighet att fundera över då du läser kemi vid Stockholms universitet.

Utbildningens innehåll

Kemi är läran om materia, och de förändringar den kan genomgå. Till kandidatprogrammet i Kemi vid Stockholms universitet söker vi nu framtidens problemlösare, entreprenörer och upptäckare.

Vi söker dig, som vill förstår din omvärld, och erbjuder en gedigen utbildning med tydlig koppling till näringsliv och forskning. Laborationer, praktik och projektarbeten kommer att vara din vardag.

Vi ger dig djupgående teoretiska kunskaper i kemi och stor vana vid laborativt arbete, men också färdigheter i kommunikation, projektledning och forskningsmetodik. Du studerar i nära anslutning till forskargrupper, och får dessutom göra praktik på ett företag. Kemistutbildningen avslutas med ett terminslångt forskningsprojekt, som genomförs på universitet eller ett företag, i Sverige eller utomlands.

Arbetsmarknad

En forskningsinriktad utbildning ger dig verktyg att analysera och lösa problem. När du kombinerar detta med gedigna kemikunskaper ger du dig själv en stabil grund för ditt fortsatta yrkesliv. Våra studenter arbetar efter examen inom kemisk industri, på sjukhus, läkemedelsföretag, konsultbolag och inom statliga myndigheter.

Den nära kontakten med forskare inom akademin, kontakter i näringslivet och andra praktiska färdigheter du skaffar dig under studietiden ger dig en stabil grund för ditt framtida yrkesliv.

Studieplan


Naturvetenskapliga fakulteten

Kandidatprogrammet i Kemi ges via naturvetenskapliga fakulteten. Läs mer om fakulteten här.