https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

John Cabot University

Studera på John Cabot University i Rom

John Cabot University är något så unikt som ett amerikanskt college som ligger i Italien. Detta innebär fantastiska möjligheter för studenter att läsa i Rom men få undervisningen på engelska språket.

Skolan är mycket väl ansedd och sedan skolan grundades år 1972 har många nöjda studenter läst vid John Cabot University. Universitetet är unikt på så sätt att det är cirka 800 studenter från över 40 länder som läser på campus, vilket innebär att miljön är väldigt internationell och multikulturell.

John Cabot har flera trevliga campus i Rom belägna på Piazza Navona, Campo dei Fiori och Piazza Venezia i hjärtat av rom.

Det sägs att alla vägar leder till Rom och idag hyser den intensiva storstaden ca 3,8 miljoner människor. Italiens huvudstad karaktäriseras av spännande dofter, kuttrande duvor, cappuccino och konstskatter.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

På John Cabot finns möjlighet för studenter att välja mellan en mängs spännande ämnen. Studenter kan välja mellan att läsa en Study Abroad termin eller en hel fyraårig utbildning till Bachelornivå på John Cabot University.
Undervisningen sker på engelska av väldigt högutbildade lärare och i klasserna är det max 15 studenter vilket ger en väldigt gemytlig stämning. För att läsa på heltid ska studenter läsa 15 credits, vilket motsvarar ungefär fem kurser per termin.

På John Cabot University kan du bland annat läsa ämnen som:

 • Art
 • History
 • Business
 • Computer Science
 • Economics & finance
 • Marketing
 • Politcal science
 • Communication
 • Natural Science & mathematics
 • International Affairs

Fritid

I Rom finns det mycket att göra för alla smaker. Hela staden är full av historiska monument och museer samtidigt som staden erbjuder ett mycket hett nattliv. Det finns bio, opera, open-rock och jazzkonserter, piazzas, kaféer och shoppingmalls där du kan umgås med dina nyfunna vänner.

Vill du ha ett svalkande dopp i havet tar det inte mer än ca en timme till närmaste badstrand.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här