https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

  • Kontakt

    Tel: 018 - 55 10 20
    Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

JMC Academy i Australien

Gå en mediautbildning i Australien!

John Martin Cass Academy grundades 1982 med målsättningen att utbilda personer för ett kvalificerat yrkesliv i underhållningsindustrin. Idag är JMC Academy Australiens mest framgångsrika skola inom digital media, film, tv och musik.

Högkvalitativa data- och mediautbildningar

JMC Academy erbjuder förstklassiga utbildningar inom digital media, entertainment business management, speldesign, film- och tv-produktion samt musik och ljudteknik. Här får du använda de senaste verktygen och utrustningen, ta del av föreläsningar i världsklass och träffa engagerade akademiker och branschfolk. Allt för att ge dig så goda möjligheter som möjligt att lyckas inom vald bransch.

Du kan läsa på olika nivåer från Diploma till Bachelor. JMC Academy har campus på tre olika platser; Sydney, Brisbane och Melbourne.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Digital media & 3D animation

Digital media och animation är en av de snabbast växande industrierna i världen. Den här utbildningen ger dig den praktiska och teoretiska kunskapen inom ämnet 3D animation och multimedia. Du får lära dig att hantera den senaste programvaran inom ämnet. Samtidigt som du lär dig grunderna får du chansen att utveckla din artistiska och kreativa sida som gör dig unik.

Game design

Vill du bli en speldesigner? Då är det här programmet för dig! År 2001 blev JMC academy den första privata skolan som kunde dela ut betyg för högre studier. Detta har de byggt vidare på och game design programmet har utvecklats till ett spännande program där man kan läsa sig till ett Diploma, en Associate´s- eller en Bachelor´s Degree. Här får du chansen att utvecklas och göra dina idéer till verklighet. Om du vill bygga din egen värld eller berätta en historia så ger det här programmet dig chansen.

Film & television production

Detta program erbjuder dig kunskapen som du behöver för att bli en framgångsrik film- & tv producent. Som student på det här programmet kommer du att bli motiverad, utmanad och inspererad av ledande människor inom industrin, akademiker och klasskamrater som hjälper dig att utföra arbeten som du kan vara stolt över. Du kommer att bland annat att få chansen att producera en musikvideo, en dokumentär eller en kortfilm.

Audio engineering and sound production

Som student på detta program kommer du att få lära dig allt som finns att veta om ljudproduktion. Programmet lägger stort fokus på produktion, redigering, inspelning och mixning. Man får lära sig både analog- och digital inspelning, hur det fungerar i studion, post-produktion för både TV och film, acoustic design, musikredigering för film och midi. Du får också studera copyright law och music publishing law för att se till att du förstår reglerna inom musikindustrin.

Entertainment business management

Eftersom yrket kräver stor kunskap och många färdigheter så fokuserar programmet främst på att bygga bra företagarerfarenhet med syfte på musik och underhållningsbranschen. Kunskapen du får av det här programmet är så överhängande att den kan tillämpas på vilken typ av företagsverksamhet som helst. Eleven får lära sig grunderna inom handel, copyright, bokföring/budget, ekonomi, marknadsföring och business law. Eleverna får öva sin praktiska kunskap genom rollspel och arbete med elever ifrån andra kurser.

Contemporary music & performance

Studenterna på JMC academy´s contemporary music and performance program, kan se fram emot ett program där möjlighet till att utveckla sin kreativitet och tekniska förmåga ges. I programmet ingår det kurser i låtskrivning, arrangemang, improvisation, samt uppträdande på scen såväl som på film och i studion. Som student här kommer du att få omfattande träning i det instrument du väljer och få spela i band, samt träning i scenframträdande.

Boende

JMC Academy har inget campusboende men skolan kan hjälpa till med att hitta passande boende i närheten av campus.

Exempel på olika boenden är hostel, värdfamilj, lägenhet och delat boende. Kostnaden för att bo i Sydney, Melbourne eller Brisbane beror mycket på din livsstil, val av boende och vardagliga utgifter.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här