https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403024/us/swdv6tlqh8dxytl4ckss.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1656403262/us/oiinbopmwvakb3xdwfz6.gif
JENSEN yrkeshögskola
JENSEN yrkeshögskola

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm, Göteborg

 • Längd

  300 Yh-poäng, 1,5 år

 • Lärosäte

  JENSEN yrkeshögskola

 • Sista ansökningsdatum

  1 Maj

 • Startdatum

  September

 • Utbildningstyp

  Yrkeshögskola

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  IT-Projektledare

 • Kategorier:

  Data, IT & grafik

 • Kontakt

  AnnaCarin Rödjegård
  annacarin.rodjegard@jenseneducation.se
  0737 73 92 63

  Andra Tureac
  andra.tureac@jenseneducation.se
  0762 91 60 80IT-PROJEKTLEDARE

300 Yh-poäng • 1,5 År

Snabbaste vägen till nytt jobb

Utbildningen riktar sig till dig som på tre terminer vill ta ett karriärsteg och bli IT-projektledare. Det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden och i din framtida roll kommer du att kunna leda nationella och internationella projekt inom IT-området med fokus på ett agilt och entreprenöriellt förhållningssätt och enligt PRINCE2s projektmetodik. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och kravställa för IT-projekt.

LIA på spännande företag

Undervisningen sker i klassrum med kompetenta föreläsare från branschen. En tredjedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats - LIA (lärande i arbete). Flera av företagen som har tagit emot våra studerande på LIA har varit så nöjda att de erbjudit dem anställning redan under utbildningen. 9 av 10 studerande som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch.

Utbildningsinnehåll

Utbildningen ger dig kunskap om hur en IT-avdelning arbetar och vanligt förekommande vokabulär inom IT-projektens olika leveransformer. Den behandlar de vanligaste förekommande projektmetodikerna (PROPS, PRINCE2, PMP osv) och de vanligaste förkommande projektleveransformerna (Agil, SCRUM osv). Du får lära dig mer om riskerna inom IT-projekt samt att följa dess processer och strukturer. Vidare kommer du få färdigheter i bland annat att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och kravställa för IT-projekt. Du får kunskaper om affärsnyttan och ekonomin i IT-projekt samt hur du hanterar svåra samtal och gruppdynamiska processer. I den klassrumsförlagda delen av utbildningen ligger fokus på att ge en teoretisk grund för yrkesrollen medan LIA-perioden ger dig praktiska kunskaper samt möjlighet till val av inriktning.

Det här blir du

Efter utbildningen kommer du kunna arbeta självständigt som projektledare i nationella och internationella projekt inom IT-området med fokus på ett agilt och entreprenöriellt förhållningssätt och enligt PRINCE2s projektmetodik.