https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Istituto Europeo di Design - Spanien

Läs design på Instituto Europeo di Design i Spanien

EduPlanet är svensk representant för Istituto Europeo di Design (IED). IED är idag en av världens främsta skolor inom design och mode. IED har som målsättning att ge modedesigners och kommunikatörer de kunskaper och färdigheter som krävs för att möta industrins krav. Deras undervisningsmetod går ut på att kombinera kunskap med praktisk förmåga.

Som svensk student på IED kan du finansiera dina studier med studiemedel från CSN. VI hjälper dig att ansöka om det.

IED har starka relationer till framstående företag inom mode och design och efter avslutad kurs på skolan har du stora möjligheter att påbörja en karriär inom mode- och designvärlden.

På samtliga skolor arbetar studenterna kreativt i moderna ateljéer med hjälp av den senaste tekniken, produktionen och forskningen. Handledningen sker av professionella lärare som alla är verksamma inom design.

IED är en mycket internationell skola med studenter från hela världen. Varje år tar skolan emot ca 9000 studenter från mer än 90 olika länder.

På IED har du chansen att studera en treårig utbildning inom ditt favoritområde. Skolan erbjuder ett brett utbud av yrkesförberedande kurser. Kurserna ges till ett begränsat antal studenter som vill utveckla sin talang och kreativitet och använda det i yrkeslivet. Skolans övningar har tre huvudsakliga målsättningar: att ge kunskap om teknik, material och designkultur; att skapa en förståelse av marknaden samt utveckla en förmåga att kommunicera designkvalité.

IED har designskolor på flera orter i tre olika länder. I Italien, där skolan grundades, har de skolor i bla Rom, Milano, Florens och Turin. I Spanien har IED två skolor i Barcelona och Madrid. Kontakta oss om du vill ha mer detaljerad information om någon av dessa skolor, vår hjälp är gratis!

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

Treåriga Diplomkurser

De 3 och 4-åriga programmen på IED är godkända av CSN. Läser du ett helt program har du i slutet en motsvarande kandidatexamen inom valt område. Kurserna startar i oktober varje år.

 • Jewellery Design
 • Fashion Design
 • Graphic Design (4 år)
 • Fashion Marketing & Communication
 • Fashion Stylist
 • Product Design
 • Interior Design (4 år)

Observera att vissa programavvikelser kan ske beroende på kursort!

Ettårskurser

För dig som inte vill binda upp dig på en treårig utbildning erbjuder IED ettåriga intensivkurser. Dessa motsvarar de tre första terminerna på de treåriga utbildningarna.

Kurserna består av teori följt av kreativa workshops där studenterna skolas in i det italienska designsystemet. Målet är att på bästa sätt förbereda studenterna inför en karriär inom mode och design. Kontakta EduPlanet för aktuella kurser för detta läsår.

Boende och Fritid

IED har inget eget boende på sina campus men kommer gärna med bra tips på var du söker. Kontakta gärna EduPlanet för mera information.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här