https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743840/us/euelsqftzxz6mksr5tje.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1651743954/us/g2tmr3ikniu9frxh5ahq.png
EduPlanet
EduPlanet

Fakta

Kontakt

 • Kontakt

  Tel: 018 - 55 10 20
  Mail: info@eduplanet.seEduPlanet

EduPlanet

Vi startade redan 1982 och är idag en av de största i Sverige inom utlandsstudier. Här kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare att hitta rätt utbildning... Läs mer

Istituto Europeo di Design - Italien

Utbildningar inom design med EduPlanet på Instituto Europeo di Design

Istituto Europeo di Design (IED) är idag en av världens främsta skolor inom design och mode. IED har som målsättning att ge modedesigners och kommunikatörer de kunskaper och färdigheter som krävs för att möta industrins krav. Deras undervisningsmetod går ut på att kombinera kunskap med praktisk förmåga.

IED har starka relationer till framstående företag inom mode och design och efter avslutad kurs på skolan har du stora möjligheter att påbörja en karriär inom mode- och designvärlden.

På samtliga skolor arbetar studenterna kreativt i moderna ateljéer med hjälp av den senaste tekniken, produktionen och forskningen. Handledningen sker av professionella lärare som alla är verksamma inom design.

IED är en mycket internationell skola med studenter från hela världen. Varje år tar skolan emot ca 9000 studenter från mer än 90 olika länder.

På IED har du chansen att studera en treårig utbildning inom ditt favoritområde. Skolan erbjuder ett brett utbud av yrkesförberedande kurser. Kurserna ges till ett begränsat antal studenter som vill utveckla sin talang och kreativitet och använda det i yrkeslivet. Skolans övningar har tre huvudsakliga målsättningar: att ge kunskap om teknik, material och designkultur; att skapa en förståelse av marknaden samt utveckla en förmåga att kommunicera designkvalité.

Kurserna ges antingen på både italienska och engelska eller på enbart ett av språken. Utbildningarna kan kombineras med en förberedande språkkurs.

Denna skola är godkänd för studiemedel från CSN.

Kurser

De mest populära utbildningarna på IED är deras Bachelorprogram på tre år, De erbjuder även kurser på 1år och sommarkurser. Vill du veta mer om kurserna kan du besöka EduPlanets hemsida, där hittar du utbudet av de olika kurserna som erbjuds och info kring dem.

Treåriga Diplomkurser i Milano

 • Jewellery Design
 • Fashion Design
 • Fashion Communication
 • Fashion Stylist
 • Fashion Marketing
 • Product Design
 • Interior Design

Programmen kan du söka studiemedel för.

Sommarkurser på 3-4 veckor finns också, observera att dessa dock inte är studiemedelsberättigade.

Ettåriga kurser

För dig som inte vill binda upp dig på en treårig utbildning erbjuder IED ettåriga intensivkurser (Academic Year). Dessa motsvarar de tre första terminerna på de treåriga utbildningarna.

Kurserna består av teori följt av kreativa workshops där studenterna skolas in i det italienska designsystemet. Målet är att på bästa sätt förbereda studenterna inför en karriär inom mode och design.

 • Fashion and Textile Design
 • Jewellery Design

Observera att vissa programavvikelser kan ske år från år.

Fritid

I Milano råder storstadspuls dag som natt. Det finns alltid någon konsert, utställning, fotbollsmatch eller marknad att besöka. Om du ledsnar på storstadslivet finns även närheten till vacker natur. Ta till exempel en tur till sjöarna Lago di Como och Lago di Garda. Om du gillar Formel 1 kan du ta tåget till staden Monza strax utanför Milano.

Milano är kanske främst känd som en av världens främsta modestäder. Här kan du vältra dig bland exklusiva butiker och titta in i de glamorösa skyltfönsterna.

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? EduPlanet är en av Sveriges äldsta och största representanter för utländska skolor. De har hjälpt svenska studenter sedan 1982 att hitta rätt utbildning utomlands. EduPlanets hjälp är gratis och du betalar aldrig mer än om du skulle boka allting direkt!

Läs mer om EduPlanet och utbildningarna här