https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337903/us/gm165wgbnxbythmo0pti.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1581326749/us/jvh2u1elbiwqnfgxm3nr.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1652337995/us/lgpud1qz0mpms34gxxrn.png
Tillskärarakademin
Tillskärarakademin

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Stockholm

 • Längd

  156 timmar

 • Lärosäte

  Tillskärarakademin

 • Sista ansökningsdatum

  Intresseanmälan är öppen

 • Startdatum

  20 sep 2021

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Inget behörighetskrav

 • Examen

 • Kategorier:

  Arkitektur, Design & Inredning

 • Kontakt

  Tillskärarakademin

  Tel: 010-157 64 40

  Mail: info@tillskararakademin.comTillskärarakademin

Tillskärarakademin

Stockholms Tillskärarakademi tillhör idag en av de främsta i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten,... Läs mer

Intresseanmälan Modelinjen - Dag, avser hösten 2021Är du lite otålig och vill kickstarta din väg in i modebranschen? Här har vi ett deltidsalternativ för dig som längtar efter modedesign och kreativitet, och har en stor passion för klädskapande, men som inte har tid eller möjlighet att studera på heltid. Välkommen med din intresseanmälan till Modelinjen- Dag!

Anmälan

Detta är en intresseanmälan till deltidsutbildningen Modelinjen - Dag och avser hösten 2021. En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande. När deltidsutbildningen öppnar upp för anmälan, kommer du som gjort en intresseanmälan, att få ett meddelande med en länk från oss till din mail. Du kan då välja om du vill göra en anmälan/boka in dig på deltidsutbildningen. 

Om utbildningen Modelinjen- Dag

Det primära syftet med denna spännande deltidsutbildning är att du får möjlighet att skapa en ansökningsportfolio; som du sedan kan använda och/eller utveckla på egen hand om du vill söka en utbildning på högre nivå.

Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning Mönsterkonstruktion och Design.

Här får du prova dig fram; testa olika tekniker och sätt att få fram dina ider och designdrömmar. Du kommer att få inspireras av modehistoria, få möjlighet att gå på spännande föreläsningar, lära dig om materialen du väljer att jobba med, och prova på drapering och konstruktion på docka. Du kommer att teckna fritt samtidigt som du jobbar parallellt i Photoshop, InDesign och Illustrator. Du kommer även att få inblick i enklare styling och fotografering.

I olika block under året kommer du ägna dig åt research, designprocess, kollektionstänk och produktion rent sömnadsmässigt av din kollektion, för att under de sista veckorna färdigställa den portfolio du behöver för att ta dig vidare i branschen.

Upplägg

Utbildningen Modelinjen - Dag är uppdelad i flera block, där mallförndring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap, materialval, modeskisser, branschspårk och framstllande av slutprodukten; din portfolio.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Kursmaterial

Allt undervisningsmaterial ingår, men du får själv köpa tyg och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info

Kursen går en dag i veckan, måndagar, under två terminer, 26 sammankomster, 156 timmar.

Varmt välkommen med din intresseanmälan och senare med din ansökan!