https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1557230700/us/rliobjm5j1ilt0wgugix.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547554351/us/fe30flqzhes8kajof0z5.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/q_auto/v1550224884/us/ix4tdd79wlfr8erht4az.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1567082227/Banner-YH-Utbildningssidan-se_lemowt.png
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1556090241/us/ynohwdvkl6cayhcncjz0.gif
https://res.cloudinary.com/hm7cvv3hp/image/upload/v1547214747/us/zeudeh0tgxpexsqocwnt.png
ProNordic Education

Fakta

Kontakt

 • Ort

  Distansutbildning, Stockholm

 • Längd

  20 veckor alternativt 40 veckor

 • Lärosäte

  ProNordic Education

 • Sista ansökningsdatum

  Löpande intag

 • Startdatum

  Oktober samt delvis löpande

 • Utbildningstyp

  Yrkesutbildning
  Distansutbildning

 • Områdesbehörighet/behörighet

  Se utbildarens hemsida

 • Examen

  Internationell IATA-diplomering och Amadeus certifiering

 • Kategorier:

  Turism & Service

 • KontaktTel: 08-662 06 00
  Mobil: 073-386 03 30
  Mail: info@pronordic.euInternationell Resekonsult (Resesäljare) distans – IATA

Resebransch- och Amadeus utbildning med internationell IATA samt Amadeus i verklig resebyråmiljö för privatpersoner & resebyråpersonal som vill uppgradera till IATA behörighet.

Kursen vänder sig till dig som alltid drömt om att arbeta professionellt inom resebranschen med en bred möjlighet till jobb eller öppna egen resebyråverksamhet. Denna utbildning är internationell och uppbyggd av IATA och ger även behörighet till ”biljetträttigheter”. Alltså behörighet att bedriva egen resebyråverksamhet. För de resebyråer som arbetar seriöst med biljett- och redovisningshantering krävs denna utbildning. Även de resor som i dag bokas online hanteras av IATA kunnig personal.

Är du intresserad av att öppna egen resebyrå efter avslutad utbildning, så rekommenderar vi även vår utbildning ”BSP Essentials for Travel Agents –E-Learning- English” som du kan läsa mer om här.

Denna utbildning är den av IATA Internationellt godkända och Diplomerade utbildning som ger en bred kunskap i både trebokstavskoder, resebyrågeografi, flygbolagskoder samt flygtariffer som ger den spetskompetens som krävs för att kunna arbeta på de flesta avdelningar inom reguljärflyg, flygplatser och reguljärresebyråer.

Utbildningens upplägg

Du kan välja mellan 20 respektive 40 veckors schema utefter dina förutsättningar. Du kan utöva dina studier från vilken destination som helst då vi tillämpar vårt distansklassrum med support som i alla våra utbildningar.

Efter avslutad IATA tentamen och examinering ingår även den fysiskt lärarledda Amadeus utbildningen.

Amadeus utbildningen består av ett tiotal fysiskt lärarledda föreläsningar. Du får lära dig Amadeus reguljärbokningssystem i verklig resebyråmiljö med avslutande Certifiering som ger dig bokningsbehörighet så att du direkt kan ge dig ut i arbetslivet.

Efter utbildningen

Du har genom utbildningen fått den spetskompetens som krävs för att arbeta inom resebyråbranschen. Nu är det viktigt att ta vara på utbildningen som du erhållit. Ordna praktikplats är ett sätt. Praktiken leder ofta fram till en anställning och är ett perfekt sätt att komma in i branschen. Förvalta detta och ta för dig så mycket som möjligt under praktikperioden. Att bli en resurs och god kollega ökar möjligheterna att bli tillfrågad om anställning. Att knyta kontakter under praktiken är ett bra tips. Fortsätt att hålla kontakten med din praktikplats även efter periodens slut. De senaste åren har det varit en stor efterfrågan på IATA- och Amadeus-behörig personal.

De flesta av våra avgångselever har fått arbete efter praktikperiodens slut. Detta tack vare att vi underhåller våra kontakter och att vi för våra elever bevakar lediga tjänster inom branschen.

Är du arbetssökande kan du höra med din arbetsförmedling vad de kräver för att du skall kunna tillgodogöra dig denna viktiga praktikdel.